Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantılarının ilk oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında AKM Nikah Salonunda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantı öncesinde yaptığı gündem dışı konuşmada, hava şartlarına uygun olarak kış hazırlıklarına yaz öncesinden başladıklarını belirterek; "Kış şartlarına hazırız" dedi.
Başkan Uysal, iki gün önce bölge basınına yapılan hizmetleri sahada anlattıklarını belirterek, hizmetlerin yapım sürecinde zorluklar yaşandığını söyledi ve katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

"Ereğli'nin petrolü turizm"
Kasım ayında Turizm konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını ve Turizm konusunu önemsediğini belirten Başkan Hüseyin Uysal; "Bugüne kadar şunu gördük ki, Turizm konusunda belli bir planlamamız, stratejimiz yok. Sadece günübirlik kararlarla giden bir turizm anlayışımız var. Baştan beri şehrin tanıtımında Turizmi önemsediğimi söylüyorum. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli paydaşlarından birinin Turizm olduğunu düşünüyorum. Hatta şöyle bir düşüncedeyim, belki bölgemizin, Ereğli'mizin petrolü turizm. Bu yüzden turizme ağırlık vermemiz, bunu halkımıza çok iyi anlatmamız lazım. Turizm dediğiniz zaman birçok etkisi olan, ekonomide oluşturduğu çarpan etkisi, birçok sektörün gelişimine yol açması, özellikle de genç ve yetişkin istihdamında etkileri, yerel halka kazandırdığı gelirin haricinde, bölgenin toplumsal gelişimine sağladığı katkı da önemli. Bu yönden bölgemiz için belki de önümüzdeki günlerde yapabileceğimiz en önemli istihdam arttırıcı faktör olarak görüyorum. Dünyadaki istihdamın 11 kişiden biri turizm sektöründe yer alıyor. Bu çok önemli. Kaldı ki bölgemiz çok özellikli olduğundan daha yüksek oranda katkı elde edebiliriz diye düşünüyorum" dedi.

"Argonaut gemileri yeniden inşa edilebilir"
Dünyadaki turistik bölgelerin büyük oranda birbirine benzediğini, yöremizin de farklı avantajları olduğunu anlatan Başkan Uysal; "Yöremizin avantajı, farklı bir coğrafya, farklı bir tarihe sahip olmasıdır. Sizlerin de bildiği gibi tarih yönünden çok zenginiz. İnanç turizmi olabilir, doğa turizmi olabilir. Bence en önemlisi deniz turizmi. Herkesin aklına deniz mevsiminin kısa olduğu geliyor ama insanlar sadece güneş kum deniz üçgenine sıkışmaktan ziyade bunu yaşamak istiyorlar. Bunları yaşatabiliriz. Örneğin Ereğli tarihiyle de karıştırdığımız zaman Argonaut gemileri var. Bunları yaptırıp Ölüce Deniz Feneri'ne denizden sefer yapabiliriz. Ereğli'de hem iş alanımızı, hem istihdama hem de turizme büyük katkı vereceğini düşünüyorum. Ölüce Feneri'ne karadan ulaşmak kolay olsa da oraya önümüzdeki günlerde denizden de ulaşabiliriz. Asansör yapıları, merdiven gibi yapılar kurarak buraya denizden de ulaşabileceğini düşünen bir yapıdayım. Önümüzdeki günlerde belki sanayi devrimlerini konuşmamız lazım. Bölgemizdeki turizmi kurabilmemiz için el birliği içinde çalışmamız lazım, tutarlı olmamız lazım. Bütüncül hareket etmemiz lazım. Çünkü çok fazla paydaşı ilgilendiren bir konu. Burada basın mensuplarına da büyük önem düşüyor. Gelen turizmcilerin en önemli dikkat ettiği konu temizlik konusu ve güvenlik konusu. Önümüzdeki günlerde paydaşlarla görüştüğümüz zaman onlardan da taleplerimiz olacak. Bölgemiz bir nevi Açıkhava müzesi gibi. Bir nevi bacasız sanayi diyebiliriz. Ancak bu istihdamı oluşturabilirsek, çevre dostu bir sanayi kuruluşu ortaya çıkarmış oluruz diye düşünüyorum. Belediye olarak bu konuda çalışmalara başladık. Belki büyük bir toplantı yaparak bu paydaşlarımızı davet ederek örgütlenmemiz nasıl olmalı, destinasyonlarımız neler olmalı, ürünlerimiz neler olmalı, acentelerimiz, nasıl olmalı, en önemlisi tanıtım pazarlama nasıl yapmamız lazım ve dijital teknolojiye nasıl ayak uydurmamız lazım konuşmalıyız. Bölge olarak şanslıyız. Sadece bunlara dokunmamız ve ortaya çıkarmamız gerek. Çok büyük bir arşivimiz var bu arşivi iyi kullanmamız gerek" diye konuştu.
Başkan Uysal, konuşmasının son bölümünde, önümüzdeki günlerde 4. Endüstri devrimini konuşmak gerektiğini belirterek, "Belki yarın 4. Endüstri devrimi ve bu devrimde ürün pazarlamanın nasıl olması gerektiğini konuşuruz. 4. Endüstri devrimine yatkın bir nesil geliyor, planlamamızı bu nesle göre yapmamız lazım" şeklinde konuştu.
11 maddenin görüşüleceği Aralık Ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda 4 madde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantının 2. oturumu yarın aynı saat ve yerde gerçekleştirilecek.

Editör: Pusula Gazetesi