Bartın Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa yapılan girişim sonucu temin edilen 13 tekerlekli sandalye, Polisevi&8217;nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 3´ü akülü 7 tekerlekli sandalye Bartın Merkezdeki bedensel engellilere verilirken, kalan 6 tekerlekli sandalyede ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.



Dernek Başkanına teşekkür



Vali İsa Küçük törende yaptığı konuşmada, Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel´e destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Törene Vali Yardımcıları Türker Öksüz, Ali Akça ve Ali Bezirgan, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adem Karameşe, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, Ulus Özürlüler Derneği Başkanı Turan Bostancı, bedensel engelliler ve ailelerinin katıldı. Vali Küçük tören öncesi ve Türkiye Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel ile sohbet etti.



Öznur&8217;un durumu üzüntü yarattı



Vali Küçük, Öznur Gültekin isimli kızın Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünü kazandığını ancak kaydını yaptırmasının ardından Bartın´a dönüşte trafik kazası geçirerek bedensel engelli durumuna düştüğünü ve kaydını dondurduğunu, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Konuyu sohbette Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel&8217;e anlatan Vali Küçük, derneğin Bartın&8217;a verdiği desteklerin önemine dikkat çekerek, Valilik olarak Öznur Gültekin´in üniversite eğitimine devam etmesini istediğini ve her zaman yanında olacağını söyledi.



Kozcağız beldesine eğitim merkezi



Kozcağız Şarköy´de bulunan Sağlık Ocağı&8217;nın da Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesinin ardından boş durumda olduğunu, 9 dönümlük bu alanı bedensel engelliler için eğitim merkezi olarak tahsis etmek istediklerini belirten Vali Küçük, konuyu Türkiye Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kemal Demirel&8217;e aktardı. Vali İsa Küçük, Demirel&8217;e dernek olarak başka projelerinin olması durumunda ortaklaşa çalışma yapabileceklerini belirtti.



Bartın&8217;a 126 tekerlekli sandalye



Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği olarak Bartın&8217;a bugüne kadar toplam 126 adet tekerlekli sandalye tahsis ettiklerini söyleyen Kemal Demirel, hedeflerinin büyük bir aşk ile tüm engellilere ulaşmak ve onlara destek olmak olduğunu vurguladı. Bartın&8217;daki bu çalışmalarda trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Barış Akarsu´nun ailesine de desteklerinden dolayı teşekkür eden Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, Vali İsa Küçük´e de sıcak karşılamalarından ve engellilere olan hassasiyetinden dolayı şükranlarını sundu.



Engelliler büyük sevinç yaşadı



Sohbetin ardından Vali İsa Küçük, Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel ve beraberindeki heyet, tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Büyük bir mutluluğun yaşandığı törende Vali İsa Küçük, Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel´e destek ve katkılarından dolayı Valilik ve bedensel engelliler adına teşekkür plaketi verdi. Ulus Özürlüler Derneği Başkanı Turan Bostancı da Vali İsa Küçük ve Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel´e teşekkür plaketi takdim etti.



Vali Küçük&8217;ün ilgisi memnun etti



Vali İsa Küçük, dağıtım nedeniyle düzenlenen törende engellilerle ve aileleriyle sohbet ederek onların sorunlarını da dinledi. Engelliler ve aileleri Vali Küçük&8217;e kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler. Bedensel engelliler, çok önemli bir ihtiyaçlarını giderecek olan tekerlekli sandalyeleri sevinç içinde aldı. Polisevi&8217;ndeki törende engellilerle ailelerine ikramda da bulunuldu. Törenin sonunda günün anısına hatıra fotoğrafları da çektirildi.

Editör: Pusula Gazetesi