Bu ay 14. yaşına giren Şehir Edebiyat Dergisi, 111.sayısıyla okur karşısına çıktı. Şehir bu ay kapağına ölümünün 75.yılı nedeniyle Devrekli şair Rüştü Onur'u taşıdı.

Rüştü Onur, 12 Eylül 1940'ta Necati Cumalı'ya yazdığı mektubunda, "Ey benim mektuplarıyla huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir'de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak... Şehir okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak." diyordu.

Ancak Rüştü Onur, çıkarmayı çok istediği "Şehir" dergisini, ömrü yetmediği için çıkaramamıştı. O'nun bu isteğini kendisine bir vasiyet kabul eden, yine Devrekli şair, yazar ve gazeteci İbrahim Tığ öncülüğünde Fahrettin Koyuncu ve Orhan Tüleylioğlu çıkarmaya başladı. Aralık 2004 tarihinde yayın hayatına başlayan Şehir, 111. sayı ve 14.yayın yılına ulaştı.

Zonguldak'ın tek edebiyat dergisi olan Şehir, şiirin merkezde olduğu bir şiir dergisi anlayışıyla, bir derya olan Türk şiirine katkı sunmaya çalışıyor.

Devrek'te 13 yılı geride bırakarak 14.yayınlanan Şehir edebiyat dergisi, "Yaş aşklarım / Ya şiirlerim n'olacak?" diye soran edebiyatımızın önemli şairlerinden Rüştü Onur'u ölümünün 75.yıldönümünde bir dosya ile anıyor ve kapağına taşıyor.

Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tığ, Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğünü ise Celal Ş. Telci'nin yaptığı derginin yazışma adresi şöyle: Bölge Haber Gazetesi, 67800 Devrek-ZONGULDAK, Tel-faks: 0.372.5568362 İletişim: [email protected]

Derginin 111.sayısında şu isimler yer alıyor: Rüştü Onur, İbrahim Tığ, Salah Birsel, Mehmet Özçataloğlu, Zafer Doruk, Halil İbrahim Özcan, Hülya Soyşekerci, M.Hıfzı Aksoy, Asım Öztürk, Yunus Sarıgül, Hüseyin Alemdar, Bülent Güldal, Durmuş Taşdemir, Arif Madanoğlu, Duran Aydın,Fahrettin Koyuncu, Yalçın Ülker, Müslüm Kabadayı, Önder Çolakoğlu,Taner Cindoruk, Gülay Gök, Z. Keziban Karaaslan, Hakan Unutmaz, Döndü Açıkgöz, Gürkan Kaya, Necati Arslanmirza, Mahmut Aksoy, M.Yalçın Azizoğlu, Nuray Salman, Koray Onur, Şerif Tezgörenler ve Reşat Nuri Güntekin...

Editör: Pusula Gazetesi