Çolakoğlu; "CHP iktidara gelse yoğurdumuzu bitirecek"
Çaycuma Ak Parti İlçe Teşkilatı, Belediye Başkanları ile birlikte 2009 yılını değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi. Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu geçtiğimiz hafta CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk´ün açıklamalarını üzülerek okuduğunu söyleyerek; " Ya Köktürk Çaycuma´da yaşamıyor, ya da o açıklama başka bir yerden geldi"dedi.
Çolakoğlu; "2010 yılı geçtiğimiz yıldan daha iyi olacak. 2009 yılında uzun yıllardan beri açılamayan havaalanı faaliyete geçmiştir. Bu yıl için uçak biletlerinin çoğu satılmıştır. Filyos Projesi bizim dönemimizde büyük bir yol kat etmiştir. Antik kazı ödeneklerini de yeni yılda iki katına artırmak hedefimizdir. Çöp konusunda sıkıntı yoktur. Çöp transfer istasyonunun bulunduğu bölgede bir tek kişi bile çöp kokusundan rahatsız değildir. 2012 yılında OSB´ye doğalgaz bağlanacaktır. Mithat Başkanımız Ankara´ya yoğurt taşıması eleştiriliyor. Devrek bastonunu, Ereğli çileğini taşıyor. Demek ki CHP iktidar olsa yoğurdumuzu bile bitirecek" diye konuştu.


Düzlü; " Krizi en iyi şekilde yönettik"
Belde belediye başkanlarından ilk değerlendirmeyi Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü yaptı. Kriz nedeniyle 2009 yılının belediyecilik bakımından pek verimli geçmediğini söyleyen Düzlü; " Belediyemizin krizi en iyi şekilde yönettiğini düşünüyorum. Yarım kalan parke çalışmalarımızı bu yıl içinde tamamladık. Kanalizasyonumun yüzde 95´i bitmiştir. Beldemizde Eren Holding´in almış olduğu arazilerde imar tadilatlarını yaptık. Kaptan Şirketler Grubu´nun bölgede önemli sanayi kolları çalışması var. TOKİ´nin yaptığı 120 konut hak sahiplerine zamanından önce teslim edilecek. 16 derslikli ilköğretim okulunun temeli atıldı. Havaalanımızdan ise bu yıl yaklaşık 40 bin yolcu potansiyeli bekliyoruz" dedi.


Ünal; "CHP´den çok kötü bir belediye devraldım"
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise CHP´li bir belediyeden görevi devraldığını söyleyerek; " İtfaiye, çöp, cenaze, makam aracı, yolu ve suyu olmayan bir belediye devraldık. Filyos´ta sayısal harita bile yapılmamıştı. İhale ettirirdik şu anda yapılıyor. Kanalizasyon projesini hazırlayıp İller Bankasına getirdik. Bu yaz Filyos´ta 6 trilyondan fazla keşif bedelli kanalizasyon projesi başlamış olacak. Yol konusundaki tartışmalarda da haklı çıktık. Hava koşulları müsaade ederse sedde çalışmaları yakında başlayacak. Kardemir Liman Projesi de devam ediyor" şeklinde konuştu.


Kınaç; "Sele rağmen verimli bir yıl geçirdik"
Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, dört yıl CHP´den belediye başkanlığını yaptığını AKP´ye geçtiğinde hizmetin ne olduğunu gördüğünü söyledi. Yaşadıkları sel felaketiyle yirmi yıllık hizmetlerin zarar gördüğünü söyleyen Kınanç; "Komşu belediyeler ve milletvekillerin desteği ile yaralarımızı kısa zamanda sardık. Sağlık ocağımızdaki çalışmalar son aşamaya geldi. Selde yıkılan köprümüzün son betonu döküldü. Uğradığımız sele rağmen 2009 bizim için verimli geçmiştir" dedi.


Miyanyedi; " Alibabaoğlu´nun projelerini devam ettiriyoruz"
Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi ise eski Perşembe Belediye Başkanı Rahmetli Burhan Alibaboğlu´nun projelerini devam ettirdiklerini söyleyerek, henüz tecrübe kazanmamış bir başkan olduğunu ve diğer başkanları örnek alacağını belirtti.


Gülşen; "Yoğurdumuzla gurur duyuyorum"
Son değerlendirmeyi ise Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen yaptı. Gülşen eleştirileri hak etmediklerini söyleyerek hizmetleri görmezden gelen CHP zihniyetini kınadıklarını belirtti. Belediye olarak çok verimi bir yıl geçirdiklerini söyleyen Gülşen; " Ankara´ya taşıdığımız yoğurdumuzla gurur duyuyorum. Kim ne derse desin hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bize destek veren tüm siyasilere teşekkür ediyorum. Çaycuma CHP İlçe Teşkilatı en talihsiz yönetimlerden bir tanesidir. Halkımız zaten iki seçimdir onlara gereken cevabı veriyor" diye konuştu.
İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu da CHP´li belediye başkanının da çalışmalarını ve hedeflerini açıklamasını isterken; " Bu gidişle CHP sürekli muhalefette kalacaktır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi