Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin geleneksel Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması&[#]8217;nda dereceye girenler ödüllerini Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto&[#]8217;nun katıldığı törende sahiplerini buldu. Törende ayrıca meslekte uzun yıllar çalışmış gazeteci büyüklere de onur ödülleri verildi. Törenin ardından DemirPark AVM&[#]8217;de &[#]8216;Geçmişten günümüze gazeteciler sergisi&[#]8217; açıldı.

TGC Başkanı Orhan Erinç KGD&[#]8217;nin gazetecilik adına yaptıkları çabayı yakından izlediklerini ve kutladıklarını belirterek; &[#]8220;Gazetecilik canı istediğini yazma mesleği değildir&[#]8221; dedi. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, ´´Gazetecilerin elinden 2001´de alınan haklarını, geri almak için çabamız sürecektir´´ dedi. Melek Zonguldak&[#]8217;a yerli ve yabancı basını getirerek tanıtacaklarını belirterek KGD&[#]8217;yi ve ödül alanları kutladı



__


Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin geleneksel &[#]8216;Karaelmas Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması&[#]8217; ödül töreni Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde gerçekleştirildi. Saat 14:00&[#]8217;de başlayan törenin sunumunu Namık Aşçı yaptı. 2008 yılı eserlerinden yarışmaya katılan gazeteciler ile gazetecilik mesleğinde uzun yıllar emek harcamış 7 gazeteciye onur ödülleri verildi.


Karaelmas Gazeteciler Dernek Başkanı Atilla Öksüz&[#]8217;ün konuşmasıyla başlayan tören yaklaşık 2 saat sürdü. Öksüz konuşmasında gazeteciliği gazetecilerin yapması gerektiğini belirterek gazeteciliğin daha saygın hala gelmesi basın camiasında görev yapan herkesle birlikte siyaset ve bürokrasiye de büyük görevler düştüğü belirtti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve yönetimi ile Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek&[#]8217;e gösterdikleri duyarlılık ve destekden dolayı teşekkür eden Öksüz; &[#]8220;Mesleğin daha saygın hale gelmesi ve kentimizin sorunları için çalışmaya devam edeceğiz. Bu meslekte vefa ve saygıyı savunacağız. Üretkenliği ve gelişmeyi savunuyoruz bundan sonra da bu çizgimize devam edeceğiz&[#]8221; dedi.



ORHAN ERİNÇ : GAZETECİLER ZOR GÜNLER YAŞIYOR


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç konuşmasında KGD&[#]8217;nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek örnek bir çaba içinde olduklarından dolayı her zaman yanlarında olmaya özen gösterdiklerini belirtti. Konuşmasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&[#]8217;nün tarihi sürecini ve önemini anlatan Erinç konuşmasında şunları söyledi;


´Yasa, gazetecilere önemli haklar kazandırdı. Ama zamanla gördük ki yasada yaptırım eksikliği var. Başlangıçta uygulanma alanı çok yaygındı, git gide 212 Sayılı Yasa ile getirilen hakları da içeren gazetecilerin çalışma koşulları sıfırlandı. Yalnızca resmi ilan ve reklam yayınlamak isteyenlerin, Basın İlan Kurumu´nun belirlediği asgari kadrolarla sınırlı gazetecileri var. Bunlar hem hukuken hem fiilen gazetecilik yapan meslektaşlarımız. Fakat fiilen gazetecilik yapan, mevzuat açısından gazeteci sayılmayan meslektaşlarımızın sayısı bunların 4-5 mislidir. Bu yanlışın giderilmesi için gösterilen çabalar ne yazık ki sonuç vermedi. Bizim gibi kıdemli gazeteciler, gazeteciliğin sömürülme mesleğine dönüştürülmesinden duyduğu rahatsızlıkları her ortamda aktarıyor. Çok seslilik, Türkiye´de zaman zaman yanlış anlaşıldığı için gazeteciler arasındaki mesleki dayanışmayı da büyük ölçüde etkiledi. Basın özgürlüğünün herkese ve bütün gazetecilere lazım olduğu kavramı son günlerde yeniden anımsandı. Bizim istediğimiz sorumlu gazeteciliktir, gazetecilerin aklına geldiğini yazma, iletme hakkı yoktur. Haberlerin siyasi görüşlerle alakası olmaması lazım. Yorumla haber birbirine karıştığında okurları yanıltmış oluruz.´´


Erinç&[#]8217;e konuşmasının ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav tarafından teşekkür plaketi verildi.



SALİH MELEK: 2001&[#]8217;DE ALINAN HAKLAR GERİ VERİLECEK


Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek&[#]8217;in konuşması sık sık alkış aldı. Gazetecilerin ellerinden alınan haklarını iadesi için çalıştıklarını belirten Melek; ´´Gazetecilerin elinden 2001´de alınan haklarını, geri almak için çabamız sürecektir´´ dedi.


Melek, yaptığı konuşmada, yerel medyanın basının yüzde 97´sini oluşturulmasına rağmen fazla etkili olamadığını, düzenlenen yarışma ve diğer etkinliklerin önemini vurguladı. KGD&[#]8217;yi tebrik eden Melek; gazeetciliğin daha saygın hala gelmesi için gösterilen çabadan dolayı derneği kutladı.


BYEGM´nin, medyanın yükselmesi ve güvenirliğinin artması yönünde çalışmalar yaptığını anlatan Melek, şöyle konuştu: ´´Yerel medyanın, haber, fotoğraf ve eğitim ihtiyacını karşılıyoruz. Yurt dışında dil eğitimine kadar çaba sarf etmekteyiz. Kısmet olursa önümüzdeki yıl da yerel medya ve genel medyadan arkadaşlarımıza Türkiye´de 3 ay süreyle eğitim yaptıracağız. Ardından Londra ve Washington´da dil eğitimleri ile görgü ve bilgilerini artırmaları yönündeki çalışmalara devam edeceğiz. Biz, medyanın hem kalitesinin artırılması, hem güçlenmesi ve hem de dünyaya açılması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Medyanın son derece itibarlı olmasını istiyoruz. Gazetecilerin elinden 2001´de alınan haklarını geri almak için çabamız sürecektir. Basın kartı sahibi gazetecilerin iletişim, ulaşım, konaklama ve teknolojiyi yakından ve ucuza takip etmeleri için faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Özellikle iletişim ve ulaşım alanında çalışmalarımızı duyuracağız.´´


ZONGULDAK&[#]8217;I YURT İÇİ VE YURT DIŞINA TANITACAĞIZ


Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin davetlisi olarak ilk kez Zonguldak&[#]8217;a geldiğini belirten Melek bu işbirliğinin Zonguldak&[#]8217;ın yurt içi ve yurt dışında tanıtımı şeklinde devam edeceğini belirterek tören öncesi Vali Erdal Ata&[#]8217;ya yapılan ziyarette görüş birliğine vardıklarını söyledi.


Melek konuşmasında ´´2000´de ülkemizde 30-40 yabancı medya mensubu vardı. Şu anda yaklaşık 260 yerleşik yabancı medya mensubu var. Söz verdik, bu yıl 300´e çıkaracağız. Türkiye artık çağ atlamıştır. Eskiden 1 yılda 1 gazetecinin akreditasyonu yapılırken, bugün Türkiye´de 15 dakikada, yabancı bir medya mensubunun çalışması sağlanabiliyor.
Aynı zamanda 2004 Haziranında dünyanın en özgürlükçü Basın Kanunu´nu ülkemiz çıkardı. Şu ana kadar hiçbir eleştiri almadık. Şunu söyleyelim, biz bunu İngilizce´ye çevirdik, komşu ülkelere yararlanmaları için verdik. Genel müdürlük olarak basının özgür, tarafsız ve ülkenin menfaatleri karşısında sorumlu olmasını istiyoruz. Bütün dünyada ülkemizle ilgili ne tür olumlu olumsuz gelişmeler varsa, bunları toplayarak, devletin ilgili makamlarına veriyoruz. Yabancı basın mensuplarının da ülkemizde çalışmasına yardımcı oluyoruz. Bu bağlamda ilk fırsatta Ankara´da Zonguldak´ı tarif edecek el sanatı ürünleri ve fotoğrafların yer alacağı sergi açacağız. Ülkemizdeki ve yabancı basın mensuplarını davet edeceğiz. Kentin tanıtılması amacıyla Zonguldak´ta organizasyon yapıp masrafları genel müdürlüğümüzünden karşılanarak yabancı basın mensuplarını getireceğiz. Buranın doğal güzellikleri, sanayisini ve yatırım alanlarını gezdireceğiz. Ayrıca, kentte yapılabilecek uluslararası bir organizasyonunun koordinatörlüğü ve sponsorluğunu üstleneceğiz. Tanıtımla ilgili ne tür talep olursa hizmete hazırız.´´


Salih Melek&[#]8217;in konuşmasının ardından KGD Başkanı Atilla Öksüz tarafından kendisine teşekkür plaketi verildi.


Salih Melek, Öksüz&[#]8217;ün Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü&[#]8217;nün eğitim seminerlerinden birinin 2010 yılı içinde Zonguldak&[#]8217;ta düzenlenmesi isteğini değerlendireceklerini söyledi.



ÜST DÜZEY KATILIM


Törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, Ak Parti Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, CHP Milletvekili Ali Koçal, Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Başka Yardımcısı Turgay Olcayto, Zonguldak Belediye başkanı İsmail Eşref, Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, Baro Başkanı Kerem Ertem, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, TSO Başkanı Salih Demir, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Başbakanlık Basın Enformasyon Şube Müdürü Bahattin Akyon, Zonguldak Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları Çok sayıda sivil toplum örgütünün başkan ve yöneticisi, Zonguldak ve ilçelerinin yanı sıra Bartın ve Karabük&[#]8217;ten gazeteciler katıldı.



TÖREN ÖNCESİ VALİ ERDAL ATA ZİYARET EDİLDİ.


Ödül töreni öncesi Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Basın Şube Müdürü Bahattin Akyön ile Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, TGC Zonguldak Temsilcisi ve Başkan Yardımcısı Osman Sav, Vali Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti.
Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından Ata, Melek´e dünyaca ünlü Devrek bastonu ile Zonguldak Sancağı adlı kitap hediye etti.



BAŞARI ÖDÜLÜ ALAN GAZETECİLER



&[#]8216;Basın/ Haber&[#]8217; dalında


Halkın Sesi Gazetesi&[#]8217;nden Aydın Arslanyılmaz&[#]8217;a 22 Kasım 2008 tarihle &[#]8216;Baba Mezarına İşbaşı&[#]8217; haberiyle birincilik ödülü


Doğan Haber Ajansı&[#]8217;ndan Ersin doğan&[#]8217;a 2 Temmuz 2008 tarihli &[#]8216;Deniz, maviden kül rengine döndü&[#]8217; haberiyle özel ödülü.


&[#]8216;Basın/ Röportaj&[#]8217; dalında


Demokrat Gazetesi&[#]8217;nden Sabriye Aşır&[#]8217;a 25 Kasım 2008 tarihli &[#]8216;En büyük eksiklik kültür politikası&[#]8217; röportajıyla birincilik ödülü.


Pusula Dergisi&[#]8217;nden Bayram Tomakin&[#]8217;e Haziran 2008 tarihli &[#]8216;Dönüşte Uçak Kalkmadı Karayoluyla Döndüm&[#]8217; röportajıyla özel ödülü.


&[#]8216;Basın/ Haber/ Araştırma&[#]8217; dalında


Hürdüşün Gazetesi&[#]8217;nden Sinan Çetinbakış&[#]8217;a 13 Mayıs 2008 tarihli &[#]8216;Yine Aynı Hikaye&[#]8217; haberiyle/ araştırmasıyla birincilik ödülü.


&[#]8216;Basın/Köşe Yazısı&[#]8217; dalında


GazeteEreğli Gazetesi&[#]8217;nden Hicran Temiz&[#]8217;e 29 Ekim 2008 tarihli &[#]8216;Aklın ışığında görmek&[#]8217; yazısıyla birincilik ödülü.


İnanış Gazetesi&[#]8217;nden Çetin Sezgin&[#]8217;e 5 Mayıs 2008 tarihli &[#]8216;Krallar gibi gitti&[#]8217; yazısıyla özel ödülü.


&[#]8216;Basın/ Sayfa Düzeni&[#]8217; dalında


Pusula Dergisi&[#]8217;ne Haziran 2008 tarihli sayısıyla birincilik ödülü.


Pusula Gazetesi&[#]8217;nden Murat Barutçu&[#]8217;ya 7 Ocak 2008 tarihli sayısıyla özel ödülü.


&[#]8216;Kültür/ Sanat&[#]8217; dalında, Zonkişot Dergisi&[#]8217;nden Mete Arif Tokmak&[#]8217;a Aralık 2008 sayılı &[#]8216;Recep Dirbalı-Bir Bateristin Ölümü&[#]8217; yazısıyla birincilik ödülü.


Vadi Dergisi&[#]8217;nden Hüseyin Tıraş&[#]8217;a Mart 2008 sayılı &[#]8216;Değerini biliyor musunuz?&[#]8217; yazısıyla özel ödülü.


&[#]8216;Fotoğraf&[#]8217; dalında, Doğan Haber Ajansı&[#]8217;ndan Ersin Ercan&[#]8217;a 21 Ağustos 2008 tarihli &[#]8216;Helal olsun sana&[#]8217; haberindeki fotoğrafı ile birincilik ödülü.


&[#]8216;Spor&[#]8217; dalında, Şafak Gazetesi&[#]8217;nden Hüseyin Ekinci&[#]8217;ye 29 Nisan 2008 tarihli &[#]8216;Madenci feneri söndü&[#]8217; haberiyle birincilik ödülü.


&[#]8216;TV/ Haber&[#]8217; dalında, 67 Kanal/ Z televizyonundan Ender Yüksel&[#]8217;e &[#]8216;Spor Kritik&[#]8217; programı kapsamında Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile yaptığı röportajıyla birincilik ödülü.


67 Kanal/ Z televizyonundan Ümit Kaya&[#]8217;ya &[#]8216;Sevdanın Haykırışı&[#]8217; başlıklı haberiyle özel ödülü.


&[#]8216;İnternet Gazeteciliği&[#]8217; dalında ,


www.pusulagazetei.com.tr haber sitesine birincilik ödülü, www.caycuma.org haber sitesine özel ödül


Eser sahipleri ve editörler ödüllerini konukların ellerinden aldı.



ONUR ÖDÜLÜ ALAN GAZETECİLER


Bartın Gazetesi&[#]8217;nden Esen Aliş, Karabük Postası Gazetesi&[#]8217;nden Tuncer Ersözlü adına oğlu İhsan Ersözlü, Ereğli Gündem Gazetesi&[#]8217;nden Suat Eser, Ereğli Önder Gazetesi&[#]8217;nden Birol Karadeniz, Arayış ve İnanış Gazetesi&[#]8217;nden Çetin Sezgin, Şafak Gazetesi&[#]8217;nden Kemal Uru, Adalet Gazetesi&[#]8217;nden Mustafa Emen&[#]8217;e onur Salih Melek, Orhan Erinç, Vali Erdal Ata ve Milletvekilleri tarafından verildi.


Editör: Pusula Gazetesi