Bartın Vilayet Konağı inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Konak inşaatı önünde toplanan işçiler, "taşeron firmanın SSK´larını yapmadığını ve 35 gündür para alamadıklarını" belirtti. Bartın´a çalışmak için Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Kayseri´den gelen 17 işçi taşeron firma tarafından perişan edildiklerini söyledi.


Hakkımızı istiyoruz


İşçilerden Osman Yalçın, "35 gündür çalışıyoruz. 1 lira para alamadık. SSK´larımızın da yapılmadığını öğrendik. Bizi çalıştıran firmanın sahibi olan kişi İstanbul´a kaçtı. Vali, Belediye Başkanı ve Bayındırlık Müdürü ile görüştük. Herhangi bir sonuç alamadık. Birilerinin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Bizi mağdur durumda bırakmasınlar. Hakkımızı istiyoruz. Mücadele edeceğiz" dedi.


Firma yetkilisiyle tartıştılar


İşçilerden bazıları da "hasta olduklarını ancak SSK´larının yapılmadığı için hastaneye gidemediklerini" belirtti. Yüzde 80´i tamamlanan Vilayet Konağı inşaatında çalışan ve taşerondan paralarını alamadıklarını belirten işçilerle görüşmeye gelen konak inşaatının yapım işini üstlenin firma yetkilisi ile işçiler arasında tartışmalar yaşandı. İşçiler haklarını istediklerini belirtti.


Benim size borcum yok


Firma yetkilisi işçilere, "Gidin hakkınızı taşerondan alın. Benim size borcum yok. Ben sizi çalıştırmadım" dedi. Firma yetkilisi, işçiler ile firma yetkilisinin tartışmasını görüntülemeye çalışan gazetecilere tepki göstererek, çekim yapmalarına engel olmaya çalıştı. Bir süre sonra firma yetkilisi ile görüşmelerini sonlandıran işçiler, paralarını almadan çalışmayacaklarını ve eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi