Zonguldak´ın Ereğli ilçesine yapılması planlanan 400 yataklı yeni hastane binasının yeri için AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Karadeniz Ereğli´ye gelen Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Dairesi Etüt Proje Şube Müdürü Mimar Sabri Çubuk, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Opt. Dr. Muharrem Erdem ve iki inşaat mühendisi Osman Tepe mevkiinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemenin ardından Sağlık Bakanlığı ekipleri, hastane yapılması düşünülen arazinin şehir merkezine 5,5 kilometre uzaklıkta olduğunu hesapladılar. AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, hastane için 50 trilyonluk ödeneğin hazır olduğunu belirterek, gerekli onayın alınması durumunda temelinin bu yıl içerisinde atılabileceğini kaydetti. Erdoğan, hastane yapılması düşünülen arazinin yaklaşık 2 kilometrelik yolunun yapımını üstlenen Karadeniz Ereğli Belediyesine teşekkür etti. Milletvekili Fazlı Erdoğan ile birlikte gelen Sağlık Bakanlığı heyeti yapılan incelemenin ardından Polis Evi´nde kahvaltı yaparak yerel yöneticilerle görüş alış verişinde bulundular.
Erdoğan, Ereğli´de şu anda hali hazırda iki fakülte olduğunu, 2 fakülte daha yapılması durumunda ilçenin üniversite kenti haline geleceğini söyledi. Türkiye´de ilk kez bir ilçeye Fen Lisesi yapılması için hayırsever İbrahim İzmirlioğlu´nun 700 bin TL bağışta bulunduğunu ifade eden Erdoğan ayrıca, şoför esnaflarının sorunlarını çözmek için Zonguldak-Ankara arasında köprü vazifesi görmeye hazır olduğunu söyledi. Milletvekili Fazlı Erdoğan, &[#]8220;Ankara´dan sağlık bakanlığından gelen ekiple başhekimimizle o yeri yeniden gündeme aldık. Ereğli Belediyesi 2 kilometrelik yolun yapımını kabul ettiler. Bundan dolayı da Ereğli Belediyesini tekrar tebrik ediyorum. Suyunu, kanalizasyonunu ve yolunu yeni yerleşim durumuna göre ana yola yani Devrek-Zonguldak yoluna bağlamayı taahhüt ettikleri an biz 50 milyonluk bir 400 yataklı hastanenin oraya inşallah bu sene temelini atmak için bütün yoğunluğumuzu ona vereceğiz. Ereğli´de adliye sarayı, Ereğli´de okullaşma, Ereğli´de spor alanları, Ereğli´de sağlık alanları bugüne kadar iç çekişmeler yüzünden iktidar muhalefet kavgası yüzünden, belki de benim eksikliğimden ben öyle kabul ediyorum. Belki de ben birçok konuda eksiktim. Ben de geçen zaman süre içinde olgunlaştım. Bu zaman zarfı için de bazı kesimler benim frekansıma indi. Geldiğimiz bu noktanın birliğini beraberliğini ve kardeşliğini hiç kimsenin gölgelemesini arzu etmiyoruz. Herkesten bu konuya destek istiyoruz. Aynı siyasetimizi yapacağız. Günü geldiğinde sandığa gidildiğinde herkes gerekeni yapacak. Ereğli´nin önünün açılması noktasında birisi bir takoz koyuyorsa ne olursunuz siz onu kaldırmaya çalışın&[#]8221; dedi.
KDZ. EREĞLİ´YE FEN LİSESİ
Ereğli´de yapılan hizmetlerin desteklenmesi ile yapılamayacak çalışma olmadığına da değinen Milletvekili Fazlı Erdoğan, taşın altına herkesin elini sokması gerektiğinin belirterek, &[#]8220;Zonguldak´ta fen lisesi var. Ereğli´de yok. Hacı İzmirlioğlu hacımıza, büyüğümüze teşekkür ediyoruz. Öz kaynağından 500 bin lira yatırdı. 200 bin lira daha yatıracak. Fen Lisesi ile ilgili olarak Soğanlı Yörük köyünde yerimizi planladık. Tam yeri net olmasa bile 12 dönümlük bir yeri bakanlığa sunduk. Orası çok özel ve müstakil bir yer. Şehir de o tarafa doğru kaymaya başladı. Bu sene bu okulu programa koydurduk. Ereğli Belediye Başkanımız mezarlık konusunda, terminal konusunda ve Pençes Deresi konusunda İller Bankası´ndan kredi talepleri oldu. Bu çalışmaların kararı alındı ve 6 milyon liralık kredi çıkartıldı. Bunun dışında toplu konut alanımız var. 5 tane sosyal donatı en az 15 milyon lira. Orada bir iş merkezi, sağlık merkezi, büyük bir cami, 36 derslik büyük bir ilköğretim okulu ve karakol yapılmasını planlıyoruz. Bu 5 tane donatı merkezinin yanına orada ki o toplu konutları da düşünerek protokol hazırladık. Önümüzde ki günlerde en az 750 toplu konutun temelleri atılacak. Ama bu arz edilecek. Ereğli halkı buna destek verirse bu olacak. Müteahhitlerde kusura bakmasın. Biz Ereğli halkına en az 20 yıl vade ile az gelirli orta gelirli ve yüksek gelirli olmak üzere 2 veya 3 kademeli bina satmak istiyoruz. Hazine arazimiz yok. Yine belediyeye bu konuda teşekkür ediyorum. Bu diyalogu koparmadan bu işi bitirmek istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi