Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve İşadamı Haluk Ulusoy, İşadamı İsmail Aydoğan´ın davetlisi olarak Zonguldak´a geldi. Yakın dostlarıyla bir araya gelen TFF Başkanı Haluk Ulusoy, Zonguldak´ı çok sevdiğini belirtti. Uzun süredir Zonguldak´a gelip gittiğini fakat hiçbir değişiklik göremediğini ifade eden Ulusoy, Zonguldakspor´un da içler acısı durumda olduğunu söyledi.
Ulusoy, konuşmasına şöyle devam etti: "Zonguldak´ta çok fazla değişen bir şey yok. Hemen hemen Zonguldak´a onuncu gelişim ve çok fazla gelişmiş olarak görmüyorum. Tabiî ki tabiat şartları çok büyük önem arz ediyor. Tada evvel burada taş ocaklarda çalışan 60 bine yakın insan vardı. Bu 10 binlere düşmüş ve buda Zonguldak için pek parlak bir görüntü değil. Çoğu kişi emekli olmuş. Emeklilerin çocukları da iş olmadığından dolayı göç etmişler. O nedenle çok gelişmiş diyemeyiz. Yani ben öyle gördüm. Ama Zonguldak çok şirin bir yer. Çok güzel insanlar var.
Benim de burada çok iyi dostlarım var. Sağ olsun İsmail Aydoğan benim İstanbul´da da devamlı beraber olduğum birdir. Mustafa Yazıcı arkadaşımız aracılığıyla tanışmıştık. O zamandan bu yana da ailece beraberiz. Sağ olsun Zonguldak´ta da bizi misafir etmek istedi. Emirgan Otel sahiplerimize de çok teşekkür ediyoruz. Bize çok güzel bir misafirperverlik örneği gösterdiler. Belediye Başkanımız ve Başsavcımızla tanışma fırsatı buldum ve çok mutlu oldum.
Bizim işimiz buraya bağlantılı ve devam ediyor. Novoroski Limanına Ulusoy olarak sürekli RO-RO gemilerimiz gidiyor. Otobüs Şirketimiz burada devam ediyor. Yani sürekli Zonguldak ile bir bağlantımız var. Tüm Karadeniz ile olduğu gibi Zonguldak´la da bağımızın olmaması da mümkün değil. Bizde Trabzonluyuz ve Karadeniz´in her noktasıyla bağlantımız var.
Zonguldakspor içler acısı durumda
Ben ilk kez Zonguldak´a, Zonguldak-Trabzonspor maçına gelmiştim. 70-75-80´li yıllarda fırtınalar estiren, bağrından çok mükemmel, büyük topçular, antrenörler çıkartan, kısacası futbolcu yetiştirme merkezlerinden bir tanesiydi. Süper Lig´de, eski adıyla 1. Lig´de mücadele ediyordu. Bizim gençlik yıllarımızın fırtınası Zonguldakspor´du. Ama maalesef yıllar geçtikçe bugün geldiği duruma bakıldığında amatör kümeye kadar düşmüş durumda. Üzülmemek elde değil.
Gönlüm istiyor ki Zonguldakspor´a burada yaşayan akli selim insanların bir araya geldiği, Zonguldakspor´u tekrar profesyonel Lig´e nasıl çıkarabilirizi düşünüp, yol haritasıyla beraber birliktelik oluşturulması lazım. Çünkü Karadeniz deyince Karadeniz´in her vilayeti futbolla yatıp kalkan vilayetlerdir. Bugün Trabzon denilince Trabzonspor akla geliyor. Maalesef şu anda Zonguldakspor her şeyiyle yanlış. Genç neslin futbola, spora yatkın olması lazım ve her türlü soruna el atması lazım. Bu konuda bana da hem maddi hem manevi bir görev düşüyorsa ben her zaman olmak isterim. Çünkü Zonguldak´ı seviyorum, sporu seviyorum. Burada hem dostlarım hem de iş yerim var. O nedenle Zonguldakspor biran evvel ayağa kaldırılması lazım."


Editör: Pusula Gazetesi