Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Adalet Bakanlığı´nca Beycuma ve Ereğli cezaevlerine toplam 15 personelin alınacağını söyledi.
Öztürk açıklamasında şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı´nca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü´nün taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere sözleşmeli ve kadrolu personel alınacak. Personel alımı için tüm illerde olduğu gibi Zonguldak´da da aday başvuruları 5 Ocak 2010 Salı günü başlayacak ve 13 Ocak 2010 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yapılabilecek. Hükümetimizce Ceza İnfaz Kurumları´nda personel ihtiyacını karşılamak amacıyla sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmek ve kadrolu olarak açıktan atanabilmek için 424 İnfaz ve Koruma Memuru, 100 Ceza İnfaz Kurumu Kâtibi, 50 Şoför, 25 Teknisyen, 25 Aşçı ve 20 kaloriferci kadrolarına atama yapılması kararlaştırıldı.
Merkezi sınavda en az 70 puan alıp başvuranlar arasında en yüksek puandan başlamak üzere İnfaz ve Koruma Memuru kadro sayısının on katı, şoför, teknisyen, kaloriferci ve aşçı kadro sayısının beş katı, Ceza İnfaz Kurumu Katipliği için uygulamalı sınavda başarılı olan adaylar çağrılarak Hakim ve Savcılar Yasası´nın 1141-a1´inci bendinde yer alanlara öncelik tanımak kaydıyla adli yargı ilk derece mahkemesi Adalet Komisyonları´nca sözleşmeli pozisyonlar ve kadrolu ünvanlar için ayrı ayrı sözlü sınav yapılacak. Ceza infaz Kurumu katipleri için uygulamalı ve tüm ünvanlar için sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama ve yerleştirme yapılacak. Adaylar başvularla ilgili olarak ayrıntılı bilgileri Adalet Komisyonu Başkanlıklarıyla Cumhuriyet Savcılıklarından alabilecekler. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşebilmek ve kadrolu olarak açıktan atanabilmek için istenilen belge ve koşullara uyanların başvuruları alınacak.
Zonguldak´ta Beycuma Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu´na 12, Ereğli Kapalı Cezaevine de 3 olmak üzere toplam 15 ceza ve infaz koruma memuru alınacak. Ceza ve İnfaz Koruma Memurluğu için boy ve kilo ölçüm sınavları 18-19-20 Ocak 2010 tarihinde yapılacak. Ceza İnfaz Koruma Katipliği için uygulama sınavı da 29 Ocak 010 da yapılacak. Sözlü sınavlar ise 2 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar ayrıntılı bilgiye www.adalet.gov.tr sitesinden ulaşabilirler."
Editör: Pusula Gazetesi