Perşembe ve çevre köyleri şoför esnafının sorunlarını görüşmek için Perşembe´de toplantı düzenledi. Toplantıya Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı İdris Odabaş´da katıldı. Çaycuma ilçesinde şoför esnaflığının yanı sıra Yolgeçen Köyü muhtarı da olan Odabaş, Perşembeli şoförlerin sorunlarını dinledi.
Toplantıda, dolmuş ve servis şoförleri, odanın mevcut yönetiminden gerekli ilgiyi ve desteği görmediklerini dile getirerek, taşıma ihalelerinin çok düşük fiyata verilmesi sebebiyle para kazanamadıkları gibi zarar ettiklerini dile getirdiler.
Toplantıda söz alarak şoför esnafının sorunlarını dile getiren Perşembe Dolmuşcular Kooperatifi Başkanı Alim Mantarlı, Perşembe ve köylerine yıllardan beri hizmet verdiklerini belirterek;" Hizmet eden şoför arkadaşlarımıza müteşekkiriz. Fakat arkadaşlarımız sancılıdır. Kooperatifteki 22 arabanın yarısı yatar vaziyettedir. Biz Çaycuma ilçesinde belde olarak kurulan 1 nolu, yani ilk kooperatifiz. 30 dakikada bir tek yolcuyla ilçeye giden arkadaşlarımızı görünce üzülüyoruz. Çaycuma-Perşembe hattındaki yol çok bozuk. Bu dolmuş yolunun bir an önce sıcak asfalt yapılması gerekiyor" diye konuştu.


Odanın görevi ihaleye girmek değil, ihaleye sahip çıkmaktır
Toplantının sonunda Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı&[#]8217;na adaylığını açıklayan İdris Odabaş söz aldı. Odabaş, "Seçimi kazanırsak bütün sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek şoför esnafının sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız. Perşembe ve diğer beldeler için çalışacağız" diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; "Biz kimsenin adayı değiliz. Odanın görevi ihaleye girmek değildir. Odanın görevi ihaleye sahip çıkmaktır. Odanın görevi otopark şirketi çalıştırmak değildir. Ben 26 yıldır bu işte çalışıyorum. Hiçbir şirket ile ortaklığım yoktur. Bağ-Kur´a primlerini bile ödeyemeyen şoför arkadaşlarımız var. Kazanmamız halinde canla başla çalışacağımıza, namus ve şerefim üzerine söz veriyorum. Biz seçimi kazanırsak sadece üyelerimizin yanında oluruz"dedi.
İki şirketin rant peşinde koştuğuna dikkat çeken Odabaş, "Ben seçimi kazanırsam ihaleye kesinlikle girmem. Şoför esnafının sorunlarını çözmek için uğraşırım. Kimse rant peşinde koşmasın" diye konuştu.
"Seçimi kazansakta, kaybetsekde biz halkın içindeyiz 4 yıl boyunca 2-3 ayda bir üyelerimizi ziyaret edeceğiz"diyen Odabaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Benim kimseyle şahsi bir meselem yok. Daha önce şu andaki mevcut başkanı hep birlikte destekledik. Ben kimsenin şahsına bir şey demiyorum. Fakat odanın şu andaki mevcut yönetiminden yeterli hizmeti alamıyoruz. Vergi dairesinden" borcu yoktur belgesi" alıyoruz para ödemiyoruz, odamız bizden, üyelerinden kayıt parası alıyor. Hizmetden masraf alıyor. Halbuki biz odaya hem yüzde 2 aidat hem de yüzde 8 KDV ödüyoruz. Yıllarca sömürüldük. Bu mesele ekmek ve ekmek meselesidir. Kazancı eşit paylaşalım. Şoförlere sabah kahvaltısı vermek oda başkanının işi değildir. Şoför esnafımız para kazansın ki, kahvaltıyı benim şoför esnafı kardeşim versin. Şoför kazanamıyor ki! Kölelik devri yaşamıyoruz. Ekmeğimizin peşine düşelim. Benim için "Özçelik´in adayı, S plakası çıkartacak, plaka artırımına gidecek" diyenlere konuşuyorum; "Ben kimsenin adayı değilim. Namusum ve şerefim üzerine konuşuyorum. Benim başkanlığım döneminde bir tane S plakası çıkmayacağına söz veriyorum. Şu anda mevcut şoför ekmek yiyemiyor ki ben plaka artırımına gideyim" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi