Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, dernek binasının neden bugüne kadar yapılmadığını açıkladı. Yorulmaz, 2008´in Ocak ayında yıkılan eski binanın yerine 2010 yılına gelinmesine rağmen inşaatın bazı mevcut alanı genişletmek için Ankara Mille Emlak Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar yüzünden geciktiğini söyledi.
Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantı ile inşaatın temeline atma kararı alınacağını belirten Yorulmaz, şunları söyledi: "Uzun yıllardan bu yana şehit aileleri olarak ilimizde güzel çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Eski Valimiz Yavuz Erkmen zamanında şehit ailelerine ait eski binayı yıkıp yerine yenisini yapma kararı almıştık. Yıkılan binanın arkasındaki alanı da Milli Emlak Müdürlüğü´nden aldık. Bunun içinde Zonguldak halkından toplanın 150 milyar civarındaki parayı Milli Emlak Müdürlüğü´ne ödedik. Yeni Valimiz Erdal Ata Bey de sağ olsun bize çok yardımcı oldu. Binanın bugüne kadar yapılamamasının sebebi Ankara Milli Emlak Müdürlüğü´nden kaynaklandı. Yapılan yazışmaların gecikti ve Ankara olaya bizim çerçevemizden bakamadı. Bunun üzerine milletvekillimiz de devreye girdi ve çalışmalarımız hızlandı. Binanın projesi dahil her şeyi tamam. İnşallah Ocak ayı içerisinde yapılacak toplantıyla temelin atılmasına karar vereceğiz. Hava şartları da çok önemli şartlar izin verirse toplantıdan sonra alacağımız karara göre inşaatın temeline çok yakında başlanacak.
Binamızın temelinin iki katını Çaycumalı işadamlarından Güpgüpoğlu üstlendi. Projesini de işadamı ve imar Ümit ile Zehra Velioğlu sağ olsunlar karşılıksız çizdiler. İnşallah buna benzer destekleri başkalarından da bekliyoruz. Aynı zamanda 2010 yılına girmeden belediyeden imar iznini de aldık. İnşallah 2010 yılı bitmeden biz binayı bitireceğiz. Şu zamanlarda her an inşaata başlayabiliriz. Binamız 129 metre kareye 6 katlı olacak. Buda Zonguldaklıların sayesinde olacak. Ben, binanın neden bu güne kadar yapılmadığına değinen Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Atilla Öksüz´e duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi