Zonguldak Platformu Üyeleri AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı ziyaret etti. Başkan Hamdi Uçar, yanlış anlaşıldığını belirterek, &[#]8220;Platform ve siyasi partiler bu işi siyasete alet ettiğini söylemedik. Sokakta bu böyle anlaşılmaya başlamıştı&[#]8221; dedi.
Geçen günlerde Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk&[#]8217;u ziyaret ederek Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin yapılması için halktan toplanan imzaları sunan Zonguldak Platformu üyeleri ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı ziyaret etti. Uçar&[#]8217;ın, platformun Ankara ziyareti ile ilgili bazı açıklamaları üzerine medya aracılığı yerine yüz yüze görüşerek sonuca varmak istediklerini dile getiren Platform Sözcüsü Osman Sav, &[#]8220;Zonguldak Platformu olarak AK Parti İl Başkanlığı&[#]8217;nı ziyaretimiz Ankara&[#]8217;daki Ulaştırma Bakanı Müsteşarı&[#]8217;na olan ziyaretimiz ve sonrasında yanlış anlaşılmaya mahal verecek açıklamaları ile ilgilidir. Medya yolu ile haberleşmektense yüz yüze gelip, yanlış anlaşılmaya mahal verecek açıklamaları yüz yüze konuşmak istedik. Zonguldak Platformu yola çıkarken &[#]8216;Siyasilerle birlikte ve siyaset yapmadan&[#]8217; çalışmayı hedef seçti. Elbette siyasilerle hareket edeceğiz ama kesinlikle siyaset yapmayacağız&[#]8221; dedi.
Ziyarette açıklamada bulunan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise &[#]8220;Platformun içinde bizde varız. Hep birlikte kendimizi de zaman, zaman öz eleştiri yapıyoruz. Bir şey yapılmışsa sizin deklere ettiğiniz beklentilerden bir tanesi çözülmüşse komple bana göre çıkıp, &[#]8216;evet biz bunun platform olarak arkasında durduk, mücadelede bulunduk, şu da yapıldı. Tebrik ediyoruz&[#]8217; Sivil toplum örgütleri, imza toplanarak bu işlerin çözüleceğine umut ediyor ama biz de sanki bu projenin arkasında değiliz, sahip çıkmadık gibi görünüm kazandırıyor. Biz bu sorunlara karşı duyarsız bir iktidar partisi değiliz ki. Biz bunları biliyoruz. Biz bunları kulislerde Bakanlarımızla birlikte ayak üstü bir araya geldiğimizde de söylüyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Platform Sözcüsü Osman Sav, Başkan Uçar&[#]8217;a Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin yapılmasını muhalefet partilerinin hiç birinin siyaset malzemesi yapmadığını hatırlatarak, &[#]8220;Bizler sizlerin elini güçlendirmek için çalışıyoruz. Ankara&[#]8217;daki yetkililerden talepte bulunulurken sivil toplum örgütü yetkililerinin destek vermesi süreci hızlandıracaktır. Nitekim Mithatpaşa Tüneli projesinde süreç hızlanmıştır. Muhalefet partisi yetkilileri de siyaset malzemesi yapmamışlardır. Katkı veren herkese teşekkür ederiz&[#]8221; diyerek bundan sonraki projelerde de yön gösterici destek verici olmaya çalışacaklarını söyledi
Editör: Pusula Gazetesi