Zonguldak Belediye Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen imza törenine belediye başkanı Muharrem Akdemir, Belediye başkan yardımcıları Erhan Darende, Kemal Cangöz, Akmercan Batıkar doğalgaz dağıtım Genel Müdürü Yunus Keskin ve Zonguldak bölge müdürü Bekir Selçuk katıldı.

Akdemir doğalgaz sözleşmesine ilişkin şunları söyledi; "Bugün belediye kurumumuzun çok önemli günlerinden birini yaşamak üzere birlikteyiz. Doğal gaz konusunda son noktayı aşağı yukarı gelmek üzereyiz. Bizler belediye olarak ön anlaşmasını beklediğimiz ile birlikte yapmıştık. Zonguldak, Bartın, Çaycuma, Devrek belediyeleri ile birlikte bu anlaşmayı ortak kararımız ile aldık. Anlaşma %4 olarak sağlanmıştır. Bartın belediyesi %2 diğer belediyeler ise %1 pay verilmiştir. Bu protokolün EPT kurumu başta olmak üzere Oradan alınan izinler suretiyle genel müdürümüz bize protokolü getirdiler. Bizim hissemize düşen payları biz de kasamızda teminat olarak saklayacağız. Güzel bir gündür belediye kurma adına ben de böyle bir protokole imza attığımdan dolayı gerçekten mutluyum ve onurluyum. Gerçekten artık kar edildiğinde Zonguldak belediyesine aktarım olacaktır. Yıllık ne kadar kar edilmiş ise o kar payı üzerinden bize düşen %4 payımızı almış olacağız. Buda belediyenin ekonomik gücüne bir katkı payı olacaktır. Bu konuda halkımıza hizmet edebilme konusunda ve çevreyi kirletmeden havayı tenefüs etme adına mutluyuz. İki yıl sonra tamamen Zonguldak halkı doğalgaz ile sorunu gidermiş olacaktır. Halkım adına hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle gelir getirmesi konusunda biz çok sevinçliyiz. Bizim için önemli olan belediyeye gelir getirmesi önemlidir."

Akmercan dağıtım Genel Müdürü Yunus Keskin yapılan anlaşmaya ilişkin; "Akmercan batı Karadeniz dağıtım şirketi dağıtım bölgesinde yapmış olduğu altı yıllık yatırımlar neticesinde belli bir potansiyeli belli bir aboneye ulaşmıştır. Doğal gaz piyasası kanunu kapsamında tüm doğalgaz şirketleri Sermayesinin % 10'nu Belediyelere dağıtmak durumdalardır. Bu kapsamda lisans bölgemizde bulunan Zonguldak merkez, Kozlu, Kilimli, Çaycuma, Devrek, Bartın belediyelerimiz dağıtım bölgesi içerisinde yer alıyorlar. Belediye başkanlarımız bir araya gelerek bu yüzde onluk hisseyi paylaşmış bulunuyorlar. Zonguldak belediyesi %4, Bartın belediyesi %2, Çaycuma, devrek, kozlu ilçe Hediyeleri ise %1 hisse sahibidirler. Bu şirketin kuruluş sermayesi 5 milyon liradır. Bu 5 milyon kiralık sermayenin %10 olan 500 bin TL'yi bu hisse oranında belediye başkanlarımıza takdim edeceğiz. Bu hisseler ile birlikte Zonguldak belediyesi akmercan batı kars doğal gaz şirketinin %4 hissedarı olmaktadır. Bu hissedarlık Zonguldak bilgisini getirecektir. Bu bölgede dağıtım şirketimizin gaz satış gelirlerinden elde etmiş olduğu kararlar Zonguldak belediyesi hissesi oranında bundan yararlanmış olacaktıktır."

Ardından Keskin Belediye başkanı Akdemir'e 200 bin lira değerindeki hisseleri teslim edilerek protokol imzalandı. Ardından Başkan Ademir de, Genel müdür Keskine Devrek bastonu hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi