Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ile Türkiye Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç&[#]8217;te törene katılacak. Törende Zonguldak, Karabük ve Bartın&[#]8217;daki gazeteci büyüklere onur ödülü verilecek.
Karaelmas Gazeteciler Derneği geleneksel mesleki yarışmanın ödül törenini bu yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 09 Ocak 2010&[#]8217;da gerçekleştirecek. &[#]8220;Karaelmas Gazetecilik Başarı Ödülleri&[#]8221; yarışmasına 9 farklı dalda katılan 59 eser arasından seçilen eser sahiplerinin ödüllendirileceği törende gazetecilik mesleğinin farklı kademelerinde uzun yıllar çalışmış mesleki büyüklere onur ödülleri verilecek.
Saat 14.00&[#]8217;te Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde başlayacak törene Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası eski başkanı Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli de katılacak.
Siyaset &[#]8211;medya, medya ve kent ilişkileri üzerine görüş ve düşüncelerin paylaşılacağı törene protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, mesleki kuruluşların yöneticileri, medya kuruluşları ve vatandaşlar davet edildi.
Törenin ardından DemirPark AVM&[#]8217;de Zonguldak&[#]8217;ın basın tarihinden fotoğrafların yer alacağı geniş kapsamlı bir sergi açılacak. Tören hazırlıklarını devam ettiren Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, &[#]8220;Gazetecilik mesleğinin daha saygın ve güvenilir bir hale gelmesi için mücadele eden Karaelmas Gazeteciler Derneği, kentsel ve toplumsal sorunların çözümünde de kendisini sorumlu hissetmekte ve görev almaktadır. Mesleki üretkenliği teşvik etmek amacıyla başlattığımız &[#]8216;Karaelmas Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması&[#]8217; ödül töreninin dördüncüsünü aynı heyecan ve şevk içinde &[#]8216;Çalışan Gazeteciler Günü&[#]8217;nde gerçekleştiriyoruz. Eser sahiplerinin ödüllendirileceği, mesleki büyüklerimizin onur ödülü alacağı törenimize katılanlar bu çabalarımıza güç verecektir. Törenimizin ardından DemirPark AVM&[#]8217;de gerçekleştireceğimiz sergimizde gazetecilerin mesleki yaşantılarından farklı kareler yer alacaktır. Emeği ve desteği olan herkese şimdiden teşekkür ediyor herkesi törenimize ve sergimize davet ediyoruz&[#]8221; denildi.
Editör: Pusula Gazetesi