Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, Zonguldak Devlet Hastanesi´ndeki hizmetin tam anlamıyla yürümemesine tepki gösterdi.
Uysal, tıbbi cihaz ve malzemelerin taşınması dışında hiçbir şeyin yapılmadığını belirterek, Zonguldak nüfusunun çok önemli bir kısmına hizmet veren hastanenin ilerleyen günlerde kapatılmasının vatandaşı mağdur edeceğini söyledi.
Başkan Uysal açıklamasına şöyle devam etti: "1 Temmuz 2009 tarihinde birleştirilen Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Devlet Hastanesi Ankara Bölge İdare Mahkemesinin 13.11.2009 tarihinde almış olduğu karar ile iki ayrı hastane olarak hizmete devam etmeleri uygun görülmüştür.
Hastaneler birleştirildikten sonra geçen 5 aylık süre içerisinde Devlet Hastanesi´nde servislerin yıkılarak ortadan kaldırılması, bina içinde bazı kullanım alanlarının işlev dışı bırakılması, tıbbi cihaz ve malzemelerin Atatürk Devlet Hastanesine taşınması dışında hiçbir çalışma yapılmamıştır.
Her iki hastanenin birleştirilmesi Sağlık Bakanlığı tarafından idari olarak gerçekleştirilmesine rağmen, uygulamada Devlet Hastanesi çalışanlarının ve tıbbi cihazlarının büyük bir bölümünün Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;ne taşınması sağlık hizmetleri sunumunda aksaklıklara sebep olmuştur.
Yaşanan bu durum vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının tepkisine yol açmıştır.
Birleşmenin iptalinden bir ay süre geçmesine rağmen Devlet Hastanesi´nin yıkılan servislerinde işlev dışı bırakılan bölümlerinde herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. Son olarak Devlet Hastanesi´nde hizmet vermekte olan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazının Atatürk Devlet Hastanesi´ne taşınması gündeme gelmiştir.
Hayati önem taşıyan acil hastaların teşhisinde çok önemli olan bu sağlık hizmetinin Zonguldak Devlet Hastanesi´nde kaldırılması vatandaşlarımızı mağdur edecektir. Zonguldak nüfusunun çok önemli bir bölümüne sağlık hizmeti vermekte olan Devlet Hastanesi´nin tadilat çalışmasının bir an önce başlatılması, eksik olan uzman hekim ihtiyacının tamamlanması gerekirken Tomografi cihazının kaldırılması, bu hastanenin atıl duruma getirilmeye çalışıldığı izlenimi uyandırmaktadır.
Bu uygulamaya imza atacak yöneticilerin bu karardan vazgeçerek Devlet Hastanesi´ndeki aksaklıkların giderilmesi için çalışarak Zonguldak halkına daha fazla mağdur etmemelerini istiyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi