İl Genel Meclisi 2010 yılının ilk birleşimini dün İl Özel İdare Toplantı Salonu´nda gerçekleştirdi. İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, 2010 yılının Zonguldak ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını dileyerek, &[#]8220;2010 Zonguldak için bol hizmet bir yıl olacak&[#]8221; dedi.
Terzi, meclisin 2010 yılında yapacağı bir aylık tatil tarihi Ağustos ayı olarak belirlenmesini önererek, öneri oybirliği ile kabul edildi. Mecliste, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 19. maddesi gereğince, İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde, 2010 yılı içinde görev alacak (her ilçe için) 2´şer hayırsever vatandaşın seçilmesi hususu görüşüldü. Meclis Başkanı İsmail Terzi´ye, İl Genel Meclis Üyesi Umut Başoğlu, &[#]8220;Bu şahıslar Devletin parasına mı hayırsever, yoksa kendi ceplerine mi hayırsever olacaklar&[#]8221; diye sordu.
Bunun üzerine İl Genel Meclis Üyesi Osman Arslan söz hakkı alarak konuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Arslan; &[#]8220;İlçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının belirli tarihlerde toplantıları oluyor. Kaymakamın başkanlığında ilgili daire müdürlerine, çeşitli kurumlarla irtibat halinde olması için üyeler seçiliyor. Bizim belirleyeceğimiz arkadaşlar bölgede ihtiyaç sahiplerine yerinde araştırabilecek. Burada hayırsever kelimesi bağışta bulunacak anlamında değil de, yardım edilecek şekilde kullanılıyor&[#]8221; dedi.
Bilgilendirmenin ardından İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi´de espri yaparak, &[#]8220;Ben de Umut Bey´in hayırsever denildiğinde ne anladığını merak ettim&[#]8221; demesi üzerine mecliste gülüşme yaşandı.
İl Genel Meclis Üyesi Umut Başoğlu, Meclis Başkanı İsmail Terzi ile Meclis Üyesi Osman Arslan´a yapmış olduğu bilgilendirmeden ötürü teşekkür etti.
Ardından Alaplı´ya bağlı Küçükkaymaz, Hacıhasan, Yedigelli, Yeniköy Köyleri, ´Köy Yerleşik Alan Tespiti´ ile ilgili görüşülen teklif raporu oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu´na havale edildi.
Gündeme ilişkin raporların görüşülmesinin ardından, bir sonraki toplantının gün ve saati 5 Ocak 2010 saat 10.00´da yapılmak üzere oybirliği ile kabul edilerek sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi