Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Ataşehir Belediyesi tarafından Silence Hotel'de düzenlenen akşam yemeğinde, STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifalarını istediği belediye başkanlarıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Birbirimize selam veremez hale geldik? 'Her şeyi ben biliyorum' derseniz, o ülkede demokrasinin dibine kibriti çakmış olursunuz. 'Hükümet, vali, beni haksız yere görevden aldı, giderim hakkımı ararım. Bu adalet arayışını gösterir. Haksız muameleyle karşı karşıya kaldım' diyor. 'Siz hak dahi aramadan istifa edeceksiniz' diyorsunuz. Çoluk-çocuğu yok mu, demeyecek mi niye istifa ettin? Çocuğuna nasıl hesap verecek? Seçimle gelen birinin bu kadar ağır yaptırımla kalması doğru değildir. Aday göstermezseniz seçime girmez mesele biter, öbür türlü yanlıştır."

DEVREKLİ MUHTARLAR DA KATILDI

Etkinliğe Ataşehir Belediyesi'nin daveti üzerine Devrekli muhtarlar da katıldı. Devrek Muhtarlar Derneği Başkanı Muhterem Benli başkanlığındaki muhtarlar; Mehmet Komşucu, Hayri Köroğlu, Aytekin Ocakçıoğlu, Muharrem Akpınar, Cemal İnam, Muharrem Kabaoğlu, Mehmet Eğitmengil, Cemal Özdal, Şengül Geldi katıldı. Toplantı sonrasında muhtarlara İstanbul'un önemli yerleri gezdirildi Boğaz turu yaptırıldı.

DEVREKLİ YAZARLARIN KİTAPLARI HEDİYE EDİLDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Ataşehir'deki STK temsilcileri ve muhtarlar buluşmasına katılan Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ziya Öncan ile Pendik Devrekliler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Taşçı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na, Devrekli yazarlar; İbrahim Tığ ile Ahmet Yaşar Akkaya'nın kitaplarını hediye etti.

ZONDEF Genel Başkan Yardımcısı Ziya Öncan, İbrahim Tığ'ın "Rüştü Onur/Benim Şeker Yavrum" adlı kitabını Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na takdim etti. Kılıçdaroğlu da, "İbrahim Tığ arkadaşımızı yakından tanıyorum. Üretken bir şair-yazar, başarılı bir gazeteci. Bizler, yazar-şair ve sanatçılarımızı sadece el üstünde değil, baş üstünde tutmak zorundayız. Onları yüceltmek her onurlu yurttaşın zaten görevidir. Bunu yapmadığımız takdirde zaten sanata ve sanatçıya karşı görevimizi yapmamış oluruz. Çok etkili bir güç... Sanatçı, dünyanın en güçlü insanıdır. Gücünün farkındadır. Gücünün farkında olduğu içindir ki tüm dikta yönetimlerine karşı çıkmıştır. İşte sanatçının ve sanatın gücü buradadır. İbrahim Tığ arkadaşımızı da başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Daha sonra, Pendik Devrekliler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Taşçı da yazar Ahmet Yaşar Akkaya'nın "Türk Demokrasisine İnen Balyoz" kitabını CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi