Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Şair ve Yazar Kenan Tunç "19 Ekim Muhtarlar Günü" nedeniyle bir yazı kaleme aldı. Yazısında Muhtarlar Gününü de kutlayan Başkan Tunç şunları söyledi; "İster mahalle, ister köyde olsun. İster Kalafatlı'da, ister Pehlivanlar, Çay Mahallesi, İstasyon, Yeşiltepe, ister Yeni Mahalle'de olsun hiç fark etmez. Muhtar her yerde muhtardır.

İsimleri de ister Cemal, Teoman, Celal, Murat, Mithat, Şahin, Ekrem, İzzet, Mustafa, Alaaddin, ister Ayşe, Fatma vs. olsun. Hiç önemli değil ! Onların bir tek adı vardır o da 'Muhtar'dır. Devletin oradaki eli kolu, milletin temsilcisidir muhtar !

Mahalle ve köydekilerin anne babadan sonra en yakın velisidir muhtarlar !

Veli olmak kolay değildir öyle. Sorumluluk ister, cesaret ister. Hatta yürek ister. Hepsinden de öte fedakarlık ister ! Evlattan fedakarlık, eşten fedakarlık, anne babadan, sevdiklerinden ve en önemlisi de zamandan fedakarlık.

Köy ya da mahallenin en üst tarafındaki bir evde yaşayan 70'lik Ayşe teyze de, en alt tarafta bir hanede yaşayan 80'lik Ahmet dede de ondan bir imdat bekler.

Kapısını çalmayan hayırsız evlatlar yerine muhtar evlatlarının yolunu bekler pek çok gözü yaşlı ihtiyar anne babalar. Bu nedenle aynı zamanda fakir fukaranın, yetim ve gurabanın umududur muhtarlar!

Köy ve mahallenin mağdurları, mazlumları kendilerine kol kanat geren bir büyük olarak görür onları. Muhtarımız, canımız, kardeşimiz der bağırlarına basarlar.

İşte bunun için büyüktür sorumluluğu muhtarların. Ve onlar bunun ağır vebali altında görevini yaparken fedakarlık onların en büyük özelliğidir.

Evlerinde aileleriyle tam muhabbet etmek isterler ama muhabbetin ortasında bir haber gelir ve kalkıp giderler. Çocuklarıyla tam oturup eğleneceklerken bir telefon gelir ve evden ayrılmak zorunda kalırlar.

Misafirliğe giderler öyle, misafirleri gelir yine öyle. Onlara oturmak, durmak ve dinlenmek yoktur. İşte bütün bunlar bir fedakarlıktır. Tam bir fedakarlık örneğidir muhtarlarımız!

Bütün bunlar görevinin bilincinde, halka hizmeti hakka hizmet bilen gönül eri muhtarlarımız için yüreğimizden gelen gerçeklerdir. Bazı istisnalar olsa da onlar yüreği insan sevgisiyle dolu muhtarlarımızın değerini asla gölgeleyemez.

Muhtarlarımızın özellikle köylerdeki din görevlisi, sağlık çalışanı ve öğretmenlerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Memur-Sen olarak saygıdeğer muhtarlarımıza her zaman kapımız açıktır. Onları köy ve mahallelerinde özellikle gençlerimize sahip çıkmak adına yapacakları sosyal faaliyetlerde sendikamızla işbirliğine davet ediyoruz. Problemleri aşma ve halkımıza hizmet yolunda her zaman yanlarında olmaktan onur duyacağımızı da bu vesile ile ifade etmek istiyoruz.

Saygıdeğer muhtarlarımızın senede bir gün de olsa hatırlanmasını çok anlamlı buluyor ve Memur-Sen olarak bu güzel günlerini en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Bu vesile ile Ahirete irtihal eden kıymetli muhtarlarımızı rahmetle anıyor, şu anda görev yapan veya yapmayan eski ve yeni bütün muhtarlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk içinde hayırlı uzun ömürler diliyoruz".

Editör: Pusula Gazetesi