Hüseyin Orhan'ın yaptığı haberler nedeniyle belediye taşeronunda çalışan damadının işten atılmasına Ereğli Gazeteciler Derneği sert tepki gösterdi.

Hüseyin Orhan'ın yaptığı haberler nedeniyle belediye taşeronunda çalışan damadının işten atılmasına Ereğli Gazeteciler Derneği sert tepki gösterdi.

EGD Başkanı İ.Necati Günay yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Demokrasinin gelişmesine önemli katkılar sunan Yerel Gazeteciler yaşadıkları tüm ekonomik ve sosyal sıkıntılara rağmen toplumun aydınlatılması ve bilgilendirmesinde önemli rol oynar. Bu görevlerini yerine getirirken elbette bazı yerel yöneticilerin ve güç odaklarının hedefi olurlar.

Gazeteci Hüseyin Orhan arkadaşımızın yaptığı haberlerden dolayı Kdz.Ereğli Belediyesinde taşeronda çalışan damadının işten atılmasını hayretler içerisinde izledik. Yetkililer unutmasınlar ki, Taşeronda çalışarak evine ekmek parası getirme mücadelesi yapan kardeşimizin buradaki tek suçu Gazeteci Hüseyin Orhan'ın damadı olmasıdır. İşten atılan kardeşimiz gazeteci değildir ve bu haberlerin yapılması onun uhdesinde olmamıştır.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediyeyi borçlandırma talebine kamu adına karşı çıkan Hüseyin Orhan'ı cezalandırmak adına damadının iş aktini fesh etmesi ne vicdana, nede insanlığa sığmaz. Sırf kendisi gibi düşünmediği için Gazeteci Hüseyin Orhan'ı damadını işten çıkartarak cezalandırmak isteyen zihniyet şunu unutmasın ki, bu tür tehdit ve ekmekle oynama eylemleri gazetecileri haklı mücadelelerinden vazgeçiremez.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın gazetecileri tehdit etme adına, orantısız güç kullanarak, insanların ekmeğiyle oynama tavrıyla gazetecileri yıldırmayacağını birkez daha hatırlatırken, bu yanlıştan dönmediği takdirde misliyle karşılık göreceğini hatırlatarak, yapılanı esefle kınıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi