Zonguldak´ın Gelik beldesinde Dağbaca mevkiinde faaliyet gösteren Umut Madencilik´e ait maden ocağında 24.00-08.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, yeni yıla yerin 400 metre altında çalışarak girdi. Madenciler, pasta kesip şarkı söyledi. Masalarında domates, peynir, zeytin, salatalıktan oluşan kahvaltılık menüsü bulunan madenciler, meyve olarak da mandalinayı tercih etti. ´Hoş geldin 2010´ yazılı pastayı kesen madenciler, pastayı ellerini kullanarak yedi. Yemek sonrası dua eden madenciler, Bursa´daki
faciada hayatını kaybeden 19 meslektaşlarını yadetti. 2009 yılı boyunca yapılan hataların tekrarlanmaması için dua eden madenciler, maden ocaklarındaki emniyet tedbirlerine uyulması gerektiğini de söyledi. Maden Ocağı İşletme Müdürü Ahmet Kurt, "2009 yılında bir çok hata yaptık, yapmış olabiliriz. Bunların tekrarlanmaması için bundan sonra daha dikkatli olmalıyız. Maden ocaklarında emniyet tedbirlerine riayet etmeliyiz" dedi.
Ailesinden uzakta yılbaşını kutladığını anlatan maden işçisi Nihat Cora, "Ailemle birlikte olmak isterdim, ama olmadı. Çocuklarım olsaydı daha memnun olurdum. Yılbaşını evimde geçiremesem de burada arkadaşlarımızla birlikteyiz" dedi.
Madenciler, yaptıkları duaların ardından çalışmalarına devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi