Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Muharrem Demirci'nin 'Muhtarlar anlaşmalı boşanma ile devletten maaş alanların tespiti için bize yardımcı olmuyorlar' şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.
Demirci'nin muhtarlara kendi memuruymuş gibi davranamayacağını belirten Nas, 'Ben icra memuru muyum? Oraya git buraya gel. Kusura bakmasınlar ama herkes haddini bilecek" dedi.


'Herkes haddini bilecek'
Kurumun anlaşmalı boşanmalarla ilgili bilgi ve belge var ise savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini vurgulayan Nas; "SGK Müdürü Sayın Muharrem Demirci ile daha önce toplantı yapmıştık. Sayın Demirci anlaşmalı boşanmalarla ilgili bizden destek istemişti. Bununla ilgili bize yazı geldi. Biz tabela derneği değiliz. Biz seçilmiş insanlarız ve kamu görevi yapıyoruz. Gücümüz yettiğince devletimizin görevlerini yerine getirerek kurumlara yardım edeceğiz. Muharrem Bey 'muhtarlar bize destek vermiyorlar' demiş. Beni muhtarlarımız arıyor. Bizi kurumdan çağırıyorlar diye. Bu tür ihbar olaylarına kurum müdürlüğünün personeli gitmeli. Bizden destek isterseler her zaman hazırız. Ama benim muhtarımı kuruma kimse emri vaki yaparak, görevi olmadığı şey hakkında çağıramaz. Özellikle bunun için çağırıp gel imza at diyemez. Bu ülkede kolluk kuvvetleri var. Ben zabıta müdürü değilim. Kimseye kapı kapı dolaşıp ta kimin boşandığını kimin evli olduğunu soramam. Herkes konumunu bilecek. Muhtarların elinde zaten bir yetki kalmadı. Muhtarlıklardan kimlik bilgileri kalktı bizim işimiz bitti. Şimdi bazı kurumlar bütün olaylarda her şeyde topu muhtarlara atıyor. Ben evrak takibi memuru muyum? Benim görevim kamu kurumunun evraklarını takip etmek mi? İcra memuru muyum? Oraya git buraya gel. Kusura bakmasınlar ama herkes haddini bilecek. Biz her şeye yardımcı oluyoruz. Ama tutup ta bunu, oraya gel buraya git diyemezler. İşi olan muhtarı kendisi bulacak. Elinde bilgi varsa ona söyleyecek oda ona yardımcı olacak. Bize diyorlar ki araştırın. Köyler küçük yerler. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Ben kimi araştıracağım. Bizi vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Eğer kurumun elinde anlaşmalı boşanmalarla ilgili bilgi ve belge var ise gidip savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar. Muhtarda biliyorsa zaten ona yardımcı olur. Muhtarlar yardımda bulunmuyormuş gibi davranmasınlar" dedi.

'Demirci muhtarlara çaycısıymış gibi davranamaz'
SGK Müdürü Muharrem Demirci'nin muhtarları kendi personeliymiş gibi kullanamayacağını belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas; "Sayın Müdürümüz Demirci Bey çok değerli arkadaşımdır. Ama böyle olur olmaz yerde muhtarlarımızı kendi memuru gibi oraya git, buraya gel diyerek çaycısıymış gibi davranamaz. Muhtarlar Derneği Başkanı olarak ben hiçbir muhtarıma kurumlara yardımcı olmayın demem. Biz aynı zamanda devleti temsil ediyoruz.
Bizden muhbirlik beklemesinler. Hiç kusura bakmasınlar kendileri gidip araştırıp bulacaklar. Muhtarda biliyorsa yardımcı olacak. Muhtarlar köylerde devleti temsil ediyor. Bizden de olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermemizi beklemesinler. Bu insanlara maaşları kendisi bağlıyor. Birazda kendisi uğraşsın. Her şeyi muhtarlardan beklemesin. Muhtarlar her zaman kurumların yanındadır. Ama muhtarlar bizden bilgi saklıyor şeklinde kamuoyunu yanlış bilgilendirmesin. Sayın Muharrem Bey diyor ki araştırma yapsınlar. Ben ahlak zabıtası değilim. Ben kapı kapı dolaşıp 'Sen evli misin, bekar mısın? Anlaşmalı boşanma yapıp devletten maaş mı alıyorsun?' diye araştıramam. Hiç kusura bakmasınlar yapmam. Bu görevi onun memuru yapsın. Memur da topu muhtara atmasın" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi