AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, belde belediye başkanları ve partililer ili birlikte Ereğli-Düzce yolu Kocaman mevkiinde yapımına başlanılan 9 adet tünel çalışmalarını yerinde inceledi. İlçe Başkanı Erol Şahin, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. 2010 yılında Gülüç´ten Alaplı istikametine doğru çalışmalarımız olacak. Tüneller kısmında çalışmalar devam edecek. Tünel çalışmaları toplam iki etaptan oluşuyor. İlk etapta 5 adet tünelimiz var. Bölge Trafikten sonra 4 adet tünelimizde ayrıca var. Karayolları Genel Müdürlüğü´nden gelen güzel haberlere göre, 2011 yılının sonunda bu yolları bitirmiş ve güzel yollara kavuşmuş olacağız. AK Parti hükümeti ne yapıyor? Bakanlığımız ne yapıyor? Bu soruların en güzel cevabını burada veriyoruz. Bunlar bir çivi değil, bunlar birer mıh. Kulakları görmeyen için, gözleri görmeyen için burada gösteriyoruz. Bu çalışmaları görmeyenler gelsinler buraya görsünler. Onlar buralardan herhalde hiç geçmiyorlar. 4 kilometrelik tünellerimiz olacak. Tüneller menfezlerle köprülerle bir birine bağlanacak. Bir taraf gidiş, bir taraf geliş olacak. Ben buraya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim halkımız her şeyin en güzeline layık" dedi.
Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör de emeği geçenlere teşekkür ederek, "Tünel çalışmasını yapan firmaya teşekkür ediyorum. Aynı çalışmanın kendi bölgemiz olan Zonguldak-Ereğli-Alaplı tarafında da yapılacağına inanıyorum. Bu sene ağırlık sadece tünellere verilmeyecek. Gülüç-Alaplı arasındaki bölünmüş yolun tamamı da yapılacak. Karadeniz´in o güzelliğini bozmadan sahil yolu koruyacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şantiye Şefi Kemal Günaydın da ödenek sıkıntısı olmadığı sürede çalışmanın 2-3 yıl içerisinde biteceğini kaydetti. Günaydın, "İhalemiz 1995 yılında yapıldı. Tünel olayı son bir yıldır başladı. Burada deniz ile olan tahribat ve tahkimatların pahalı olmasından dolayı böyle bir alternatif çalışmaya girildi. Çalışmalarımız devam ediyor. Proje eğer ödenek sıkıntısı çıkmazsa 2-3 sene içerisinde biter" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi