Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Müftülüğü ve Ereğli Din Görevlileri Derneği tarafından &[#]8220;Kur´an bizim neyimiz oluyor?&[#]8221; adlı konferans düzenlendi. Konferansa, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, İlçe Müftüsü Osman Aydın, İl Müftüsü Selami Emen, Yardımcısı Kenan Habipoğlu, Din Görevlileri Dernek Başkanı Ali Aksoy, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu´nda gerçekleştirilen programda, &[#]8220;Kuran bizim neyimiz oluyor?&[#]8221; sorunun yanıtı arandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program 2009 Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye 1. Ali Tel´in okuduğu Kur´an tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını Din Görevlileri Dernek Başkanı Ali Aksoy, İlçe Müftüsü Osman Aydın ve İl Müftüsü Selami Emen yaptı. Daha sonra konferansını sunmak için kürsüye çağrılan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, konuşmasında öncelikle Ereğli´ye ikinci gelişi olduğunu belirterek, konferansa ilgi gösteren konuklara teşekkür etti. Okuyan, &[#]8220;Onu hep evimizin en üst köşesinde sakladık. Dirimize pek yakıştıramadığımızdan mıdır, hep ölümüze okuduk, o kadar kutsaldı ki ona hiç dokunmadık hayatımızdan hep uzak tuttuk peki öylemiydi? Kur´an-ı bize indiriliyor gibi okumalıyız, muhatap benim diyerek Kur´an-ı ve ayetlerini parçalamadan okumalıyız. Kur´an bizim yol arkadaşımız olmalıdır&[#]8221; dedi.
Prof. Dr. Mehmet Okuyan, konuşmasının büyük bölümünü Kur´an-ı Kerim ayetlerini delil göstererek yaptı. &[#]8220;Andolsun biz Kur´an-ı düşünmek için kolaylaştırdık. Fakat öğüt alıp düşünen var mı?&[#]8221; ayetinin de altını çizen Okuyan, &[#]8220;Halkımızın Arapça bilmediği hatta dini eğitim veren kurumlardan mezun olanların çoğunluğunun Kur´an-ı anlayacak seviyede Arapça bilmedikleri bir vakıadır. Ancak Kur´an-ın birçok Türkçe meali, gerek telif ve gerek tercüme birçok tefsiri yayınlanmıştır. Meal ve tefsirler, büyük ölçüde okuyucunun Kur´an-ı anlamasına yardımcı olacaktır. Yeter ki buna ihtiyaç duyulsun ve samimiyetle çaba harcansın&[#]8221; dedi.
Prof. Dr. Mehmet Okuyan´ın konferansından sonra kürsüye çıkan 2001 Türkiye Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma 1´incisi Mehmet Atıcı dinleyenlere unutulmaz Kur´an ziyafetinde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi