Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Fevzi Sürmeli, uzaktan öğretim öğrencileri için akademik danışmanlık derslerinin yapıldığı merkez sayısının Bartın&8217;ın da aralarında bulunduğu 15 ilde kurulan merkezlerle birlikte 73´ten 89´a çıktığını söyledi. Profesör Doktor Sürmeli, yaptığı açıklamada, uzaktan öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri öğrencilerine yönelik öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı dersler için yürütülen yüz yüze akademik danışmanlık hizmetinin 4 Ocak 2010 tarihinde başlayacağını belirterek, "Bu yıl, geçen senelerden farklı olarak Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis, Gümüşhane, Hakkari, Karabük, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şırnak, Tunceli, Yalova ve İzmir´de iki merkezde, Bornova ve Yaşar Üniversitesi´nde ilk kez verilecek&8221; dedi.



Hizmet verilmeyen il kalmadı


Merkezi Eskişehir&8217;de bulunan Üniversitenin Rektörü Profesör Sürmeli; &8220;Böylece Ağrı haricinde danışmanlık hizmetleri verilmeyen kent merkezi kalmadı. Ağrı´da da danışmanlık hizmetinin video konferans sistemiyle yürütülmesi için çalışmalar yapılıyor" diye konuştu. Sürmeli; Açık öğretim Fakültesi bünyesinde 2009-2010 ders yılında ilk defa öğretime başlayacak olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü´ndeki ´Eski Türk Edebiyatı´na Giriş´ ve ´Osmanlı Türkçesi´ne Giriş´ derslerinin de sisteme dahil edilmesiyle akademik danışmanlığı yapılan ders sayısının 12´ye yükseldiğini ifade etti.


Faaliyetler sürecek


Uzaktan öğretim öğrencileri için akademik danışmanlık derslerinin yapıldığı merkez sayısının yeni merkezlerin eklenmesiyle ülke genelinde 73´ten 89´a çıktığını kaydeden sürmeli, faaliyetlerin devam edeceğini açıkladı. Bu arada öğrencilerin danışmanlık derslerinin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini en geç 28 Aralık tarihine kadar bulundukları kentteki Açık öğretim Fakültesi Bürosu´na başvurarak ya da ´www.anadolu.edu.tr´ adresinde bulunan ´Açık öğretim´ başlığı altındaki ´Akademik Danışmanlık Hizmetleri´ bölümünü inceleyerek öğrenebilecekleri belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi