Adalet Bakanlığı ve Rotary Kulübü´nün düzenlediği protokol kapsamında Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu´nda bulunan yaklaşık 250 tutuklu ve hükümlü eğlendi.
Eğlenceye katılan hükümlülerden Çaycuma´da eşinin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi öldüren Ş.K. ile annesini önce öldürüp sonra da tinerle yaktığı iddia edilen 17 yaşındaki Y.D.P. de coşkuyla eğlendi. Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu konferans salonunda düzenlenen eğlenceye, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Meltem Gürbüz, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Abdullah
Demirci, hakimler, savcılar, askerler ile 250 kadar tutuklu ve hükümlü katıldı. Yerel sanatçıların sahne aldığı erken yılbaşı kutlamasında tutuklu ve hükümler, doyasıya eğlendi.
Annesini öldürüp, taksici sevgilisi ile tinerle yaktığı iddiasıyla müebbet hapis cezasıyla yargılanan ve cezaevinde tutuklu bulunan 17 yaşındaki Y.D.P.´nin oldukça neşeli olduğu görüldü. Zaman zaman arkadaşlarıyla şakalaşan Y.D.P., hareketli parçalarda dans edip oynadı. 20 Ağustos 2009 tarihinde eşi, kayın validesi, kayın babası, 2 baldızı ve kayın biraderini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ş.T.´nin eğlence boyu durgun olduğu dikkat çekerken, zaman zaman şarkılara alkışla eşlik etti.
Eğlencede, 2007 yılında polisin Çekirge ismini verdiği operasyonda yakalanarak tutuklanan 8 sürücü kursu eğitmeni ve çalışanı da oynayıp doyasıya eğlendi. Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır tarafından Rotary Kulübü Başkanı Meltem Gürbüz´e organizasyondaki katkısı sebebiyle teşekkür plaketi verilirken, çeşitli branşlarda açılan kurslarda başarılı olan 16 tutuklu ve hükümlü kursiyere sertifikaları verildi.
Editör: Pusula Gazetesi