Bartın´ın Amasra ilçesindeki Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, hükümetin emekçileri yok saymaması gerektiğini söyledi. Dün TTK Amasra müessesinde Tekel işçilerine destek amacıyla basın açıklaması düzenleyen Arslan, Tekel işçileri ile dayanışma için eylem günü ilan ettiklerini belirterek: "AK Parti Bartın İl Başkanlığı önünde eylem yapacağız. Bu eylem 4 hafta boyunca Cuma günleri artarak devam edecek. AK Parti hükümeti çalışanların hak ve taleplerine karşı sağduyu ve nezaketten uzak, kaba ve şiddet içeren davranışlarda bulundu. Çatışma ortamı oluşturulmak isteniyor. Tekel ve itfaiye işçilerine, seslerini duyurmak için yaptıkları eylemlerde güvenlik güçlerince su, biber gazı sıkılarak ve cop kullanarak şiddet uygulandı." Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı´nın dolayısıyla hükümetin, asgari ücret tespit komisyonunda işçi temsilcilerine karşı umursamaz tavrını sürdürdüğünü anlatan Arslan, şunları söyledi: "Sendikalarımız asılsız suçlamalarla karşılaşmıştır" dedi.


Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz


Hakkı Arslan; "Tüm iş yerlerimizi kuşatan taşeron uygulaması ile işçilerimize köle muamelesi yapılmasına izin veren hükümet, daha ileri bir adım atarak kamuoyunda, ´Kiralık İşçilik´ olarak bilinen özel istihdam bürolarının kurulması için çalışmaktadır. Cumhurbaşkanı´nın vetosuna rağmen hükümet ısrar etmektedir. Açıkça görülüyor ki, bir yandan işçilerin örgütlenmesi engelleniyor, öte yandan örgütlü işçileri, yani sendikalarımızı dağıtacak düzenlemeler yapıyorlar. Sendikalar Yasasını değiştirme çalışmaları var ve bu konuda da sendikaların uyarıları dikkate alınmıyor. Kıdem tazminatını kaldırma niyetleri olanlar bunu sık sık yineliyor ve çalışanları rahatsız ediyorlar. Biz, bugün bir kez daha Türk -İş önderliğinde hükümeti uyarıyoruz. İşçilerle, emekçilerle kavga etmek, onları yok saymak ve tek taraflı karar almak hiçbir hükümete yarar sağlamamıştır. İşyerlerinde barışı bozarak üretimi ve verimliliği düşürmek, ne işverene, ne kurumlara, ne de ülke ekonomisine yarar sağlar" diye konuştu.
Onlar yan gelip yatmıyor
GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Hükümet´in 4-C uygulamasına son vermesi gerektiğini söyledi. Tekel işçilerinin özlük haklarının kaldırılmasını istemediklerini anlatan Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "4-C uygulaması ile maaşları azalıyor, yılın 10 ayında çalıştırılıyorlar, kıdem tazminatlarını ve diğer sosyal haklarını kaybediyorlar. Tekel işçileri, kendilerine iş verilmesini ve bugün kıt kanaat geçindikleri maaşlarının kesilmemesini istiyor. Köy Hizmetleri, bazı belediyelere ve İl Özel İdarelerine devredildikten çalışanlarının hakları nasıl korunduysa kendi haklarının da korunmasını istiyorlar. Onlar yan gelip yatmak değil çalışmak istiyor ve kazanılmış haklarını koruma mücadelesi veriyorlar. Biz de onların bu haklı mücadelesine destek veriyoruz. Ankara´da eylemde bulunan arkadaşlarımıza sendikamız misafirhanesini açtık. Sağlık sorunlarının çözümü için yardımcı oluyoruz." GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, şeker, enerji ve liman işletmelerinin özelleştirmelerinin de durdurulmasını istedi.

Editör: Pusula Gazetesi