Bartın Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı&8217;nın açılışı dün düzenlenen törenle yapıldı. Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen açılışa Vali Yardımcıları Ali Akça ve Türker Öksüz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, İl Müftüsü İsmail Bayrak, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adem Karameşe, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Ulus, TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz, Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ve İl Genel Meclis Üyesi Aynur Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Ali Akça yaptı. Vali Yardımcısı Akça; &8220;Bu güzelliklerin sergilenmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde gayret eden, düşünen ve hayata geçiren herkesi tebrik ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum&8221; dedi.


Türkiye çapında tanıtım yapmalıyız


Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Cemal Akın ise, &8220;1999 yılından beri devam eden etkinliğimiz bu yıl diğer yıllara göre daha iyi. İnşallah etkinliğimiz gelecek yıllarda daha da iyi olur. Tabi biz bunu yeterli bulmuyoruz. Bu konuda dernek çalışmalarımıza başladık. Bartın&8217;a has tel kırma gibi el emeği göz nuru olan çalışmalarımızı Türkiye&8217;ye tanıtmak ve bunları diğer illere de satabilmek için dernek çalışmalarına başladık. Daha evvel belirttiğimiz gibi biz bu işten ilimizde 300-400 aile ekmek yesin istiyoruz. Bununla ilgili yine Bartın&8217;ın merkezinde birkaç yer düşünüyoruz. Buraya dışarıdan turist arkadaşlar geldiğinde gezebilecekleri ve bu tür Bartın&8217;a has hediyelik eşya gibi şeyleri alabilecekleri bir yer yapmak istiyoruz&8221; diye konuştu.


Dernek kurmayı hedefliyoruz


Başkan Akın; &8220;Biz bir yere gittiğimizde yapabileceğimiz bir şey var mı diye özellikle geziyoruz. Böyle çalışmalar yaparak Bartın&8217;ın ekonomisine katkı sağlasın, ailelere katkı sağlasın istiyoruz. O noktada bu tür fuarlar çok önem arz ediyor. El emeği göz nuru olan bu çalışmaları yapanlar eğer çalışmalarının karşılığını bulamazlarsa böyle şeyler yapmaktan doğal olarak vazgeçiyorlar. Bizde böyle şeylerin olmaması için Valiliğimizin de katkılarıyla inşallah böyle bir dernek kurmayı hedefliyoruz. Pazartesi günü akşamına kadar sürecek olan bu fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum&8221; şeklinde konuştu.


ADD&8217;den öğrenci yararına stant


Hediyelik eşya fuarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) de geliri eğitime katkıda kullanılmak üzere stant açtı. Fuara katılan ADD Başkanı Murat İzler açtıkları stanttan elde ettikler geliri üniversite öğrencilerinin yararına kullanacaklarını söyledi. İzler, &8220;Atatürkçü Düşünce Derneği olarak fuara biz de katıldık. Standımızda bol miktarda hediyelik eşyamız var. Standımıza ilgi çok büyük oldu. Vatandaşlarımız yılbaşı için hediyelik eşyalarını bizden standımızdan alabilirler. Bizim bu standımızdan elde ettiğimiz gelir üniversite öğrencileri yararına kullanılacak. Belediye Başkanımız Cemal Akın&8217;a da teşekkür etmek istiyorum. Biz bu standı öğrencilerin yararına kullanmak için açtık. Tabi Belediye Başkanımız da bizden bu standı tahsis etme inceliğinde bulundu&8221; dedi.


Hayvan severler de stant açtı


Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği de fuarda aşure standı açtı. Hayvan Severler Derneği Başkanı Nevaz Küçükekşi, fuarda yaptıkları satışlardan elde ettikleri geliri hayvanların tedavileri, bakımları ve kısırlaştırılmalarında kullanacaklarını belirtti. Dernek olarak çok kapsamlı çalıştıklarını ve giderlerinin de bu doğrultuda fazla olduğunu söyleyen Nevaz Küçükekşi, &8220;Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği olarak dernek yararına biz de belediyemizin düzenlemiş olduğu fuarda stant açtık. Tabi buradan elde edeceğimiz geliri dernek yarı için kullanacağız. Sonuçta dernek olarak giderlerimiz çok oluyor. Böyle fuarlardan elde ettiğimizi gelirleri özellikle hayvanların tedavileri ve kısırlaştırılması gibi şeylerde kullanıyoruz. Evinde çok sayıda hayvan besleyen vatandaşlarımız var ve bunlara da mama yardımı yapıyoruz. Ayrıca veterinerimiz de var. Tabi ona da belli bir ücret ödüyoruz&8221; şeklinde konuştu.


Amaç aile ekonomisine katkı


Pazartesi gününe kadar halka açık olan hediyelik eşya fuarında 45 stant yer alıyor. Halka yılbaşı alışverişlerinde alternatifler sunulan fuarda yöresel yiyecekler ve hediyelik eşyalar satılıyor. Fuara katılan ev hanımları ve derneklere masalar ücretsiz olarak tahsis edilirken, hediyelik eşya ticareti yapan katılımcılardan da cüz-i miktarda ücret alındı. Ev hanımlarının evlerinde ürettikleri el sanatları ve yöresel yiyeceklerin satılarak aile ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla düzenlenen fuara çevre il ve ilçelerden de katılıp stant açanlar oldu. Aile ekonomisini desteklemek amacıyla düzenlenen fuar 5 gün sürecek.

Editör: Pusula Gazetesi