Düzce Belediyesi'nin her yıl yapılan ve geleneksel hale getirilen toplu Sünnet Şöleni Erguvan Tesisleri'nde yapıldı. 120 çocuğun sünnet ettirildiği toplu sünnet için ilk tören belediye önünde yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'le sünnet olan çocukların birlikte fotoğraf çektirmesinin ardından şehir içinde Vosvos arabalarla sünnet gezisi yapıldı. Sünnet şölenine Erguvan tesislerindeki programla devam edildi.
Belediyenin geleneksel hale getirdiği ´Toplu Sünnet Şöleni´ bu yıl da gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan program çerçevesinde 120 çocuk Atatürk Devlet Hastanesi´nde iki haftalık süre içinde sünnet edildiler. Sağlık kontrolleri yapılarak tamamen hijyen koşullar altında uzman doktorlar tarafından sünnet edilen çocuklar daha sonra toplu sünnet için hazırlandılar. Düzce Belediyesi tarafından 120 çocuğun tüm sünnet kıyafetleri temin edildi. Sünnet şöleni içinde ilk tören belediye önünde yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş sünnet olan çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından da şehir içinde Vosvos arabalarla sünnet gezisi yapıldı. Sünnet şölenine Erguvan tesislerindeki programla devam edildi. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. Tesislerdeki şölen Düzce Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile başladı.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş çocukların ve ailelerinin mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek ´ Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Ben hepsini etkinliğimize katıldığı için teşekkür ederim. Allah inşallah başka mürüvvetlerini de gösterir. Toplu Sünnet Şöleninde emeği geçen herkese teşekkür ederim´ dedi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı da yaptığı konuşmada sünnet olan çocukları ve aileleri tebrik etti. Düzce Valisi Dağlı ve Başkan Keleş, sünnet işlemlerini yapan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi hekimlerine plaket takdim ettiler. Daha sonra da çocuklar için eğlence gösterileri düzenlendi. Daha sonra Başkan ve protokol üyeleri sünnet olan çocuklara altın ve hediye takdim ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi