Ereğli´de bir pastanede çalışan pasta ustası Şenol Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın elinde şırınga ile pastadan heykelini yaptı. 1.85 boyundaki Recep Akdağ´ın pastadan heykelinin yanına da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın pastadan heykelini koyan Demir, pastaların boyutlarını da bire bir yaptı. Pastacı ustası demir Bakan Akdağ´ın yanına "Ben grip aşısı yaptırdım Sayın Başbakanım size de tavsiye ederim" yazılı pankart astı.

Başbakan Erdoğan´ın heykelinin yanına da "One minute" pankartı asan Şenol Demir, heykelleri yapmak için pasta yapımında kullanılan malzemelerden yararlandığını söyledi. Şenol, 10 güren süren heykellerin yapımında, 900 yumurta, 105 kilogram yağ, 40 kilogram çikolata, 8 kilogram pudra şekeri, 6 kilogram dondurma ve 14 kilogram kaplama hamuru kullandığını dile getirdi.

Pastanenin ortaklarından Atilla Alpak da "Biz bunları her sene yapıyoruz. Bu sene ´ne yapalım´ diye düşündük. Obama yapalım dedik. Sonra ustamız gündemde domuz gribi vakası olduğu olduğunu belirterek ´Sağlık Bakanı aşı yaptırdı Başbakan yaptırmadı.´ dedi. Ustamızın tavsiyesi üzerine biz de bunları yapmayı düşündük." diye konuştu.

Pastane içerisinde sergilenen pastadan heykeller vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Vatandaşlar arasında "Başbakanı kim yiyecek." tartışması esprisi konusu oldu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, herkesin domuz gribi aşı olmasını istemiş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kendisinin aşı olmayacağını açıklamıştı. Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Akdağ´ın açıklamaları günlerce konuşulmuş ve tartışmalara konu olmuştu.

Editör: Pusula Gazetesi