Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma programında "Bir arkadaşım var. 150 milyon dolarlık yatırım yapmak istiyor. Havaalanı bunu engelliyor. Çünkü yapacağı yatırımın bacası var. Bacası havaalanına denk geliyor. Bu yatırımla buraya gelirsek Zonguldak için çok iyi olacak. Baca meselesini aşmamız gerekecek. İnşallah aşarız" şeklindeki sözleri kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Hüseyin Özbakır'ın "Arkadaşım" dediği kişi, Özbakır'ın TBMM'deki Danışmanı Levent Çebi'nin akrabası Beşiktaş Yöneticisi, Çebi Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortağı Trabzonlu İşadamı Ahmet Nur Çebi çıkmıştı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Bartın yolu üzerinde yıllar önce Ceylan Holding'e tahsis edilen araziyi Hazine'den satın alan Çebi Ailesinin sahibi olduğu Kaptan Şirketler Grubu, 2013 yılında bu arsaya termik santral, demir-çelik tesisi ve çimento fabrikası kurmak istemişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 7 Şubat 2013, yılında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yapılmış ancak kurum görüşleri ve planlara aykırı olduğu nedeniyle talep reddedilmişti.

İnanış Gazetesi'nden Öznur Güneş'in haberinde, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, arkadaşının fabrikasına engel olan Saltukova Havaalanının kapatılıp, Perşembe Beldesine yeni bir havaalanı yapılacağı iddia edildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ta Öznur Güneş'e yaptığı açıklamada, asıl amacın fabrika yapmaktan çok havaalanını kapatmak olduğunu söyledi.

Demirtaş, Hüseyin Özbakır'ın arkadaşı olan işadamına çevreye duyarlı yatırıp yapması şartıyla bedava arsa tahsis edebileceğini açıkladı.

Editör: Pusula Gazetesi