Zonguldak&[#]8217;taki madenciler, eylemde olan TEKEL işçilerine destek olmak amacıyla bir saat geç iş başı yapma eyleminde bulunacak.
Yaklaşık 10 gündür Ankara&[#]8217;da eylem yapan TEKEL işçilerine Zonguldaklı madenciler de 1 saat geç iş başı yaparak destek verecek. Zonguldak&[#]8217;ta çalışan yaklaşık 11 bin madenci 25 Ocak Cuma günü bir saat geç iş başı yapacak.
Türk-İş Başkanlar Kurulu&[#]8217;nun aldığı karar doğrultusunda hareket edeceklerini söyleyen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, &[#]8220;Türk-İş Başkanlar Kurulu kararı ile 25 Aralık Cuma günü Tekel işçileriyle dayanışma için eylem günü ilan edildi. Sabah tüm işyerlerinde bilgilendirme toplantısı yapılacak. Bir saat geç iş başı yapma kararı var. Akşam da tüm illerde AKP binaları önünde Türk İş&[#]8217;e bağıl sendikalar Türk-İş il temsilcisinin okuyacağı basın açıklaması yapılacak. Biz de GMİS olarak bu kararlara uyuyoruz. Tüm genel merkez ve şube yöneticilerimiz Cuma sabahı işyerlerine dağılacak ve bilgilendirme açıklamalarında bulunacak&[#]8221; dedi.
Zonguldak&[#]8217;ta 11 bin madencinin yanı sıra Türk-İş&[#]8217;e bağlı olan sendikalı işçiler de eyleme katılıp 1 saat geç iş başı yapacaklar.
Editör: Pusula Gazetesi