Külsoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu görüşlere yer verdi:

"Zonguldak'ta 60 yılların ortalarında Osman İpekçi isminde Trabzonlu sendikacı vardı. Çok para harcamasıyla dikkati çekerdi. Bir gün arkadaşı soruyor Osman İpekçi'ye' Osman bu kadar parayı nereden buluyorsun? Bu yaşam biçimine para yetmez?

Cevap' Benim Zonguldak'ta 60 bin koyunum var.' Bu söz Zonguldak'ta sendikal çevrede yaşamda alanda zaman zaman konuşulur. Bu gün koyun sayısında azalma var ama çoban aynı düşüncede.

Ey kör gözlü s...k, a...l, köle ruhlu kömür işçisi. Senin aidatların- nerede nasıl kim tarafından harcandığını öğrendin mi? Ulan a...r. Ben Şemsi Denizer eleştiren, greve gelen destek paralarını nasıl hiç ettiğini yazdığımda bana Zonguldak'ı dar ettiniz. Genel Eğitim Sekreteri Sabri Cebecik, Genel Başkan Yardımcısı Selahaddin Ataman, Genel Sekreter Erdem Ercan, toplu iğnenin ucu kadar sizde insanlık varsa vicdanınız varsa, çıkın konuşun greve gelen destek paraları ve maden işçileri tüketim kooperatifi nasıl hiç edildiğini anlatın."

CEBECİK'TEN AÇIKLAMA...

Dönemin GMİS Genel Eğitim Sekreteri Sabri Cebecik, "Ahmet Külsoy bu ve benzeri açıklamaları Birgün Gazetesi'nde de yayınlamıştı. O dönem tekzip etmiştim. Bilgi yok, belge yok. Türkiye'nin ve çalışma hayatının gündemi bu olmamalı. Daha önemli sorunlarımız var" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi