Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig ekiplerinden Zonguldak Belediyespor için son günlerde "Kapatılacak" yorumları oldukça yaygınlaşmış, bu konuda Zonguldak Belediyespor yönetimini çileden çıkarmıştı.

FUTBOLCULARINI ALIYORLAR

Zonguldak Belediyespor'un kapanacağı yönünde çıkan söylentilerin ardından diğer kulüpler Zonguldak Belediyespor'un futbolcularını transfer etmek için futbolcularla bağlantı kurmaları karşısında Basın Sözcüsü Nejat Uludüz'ün "Bunun adı ahlaksızlık" açıklaması yapmasına neden olmuştu.

AKDEMİR BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir "Belediyespor'un kapatılması söz konusu değil. Ancak bizim bütçemiz çok fazla değil, 800-900 bin lira gibi para harcayamayız. Yönetim olarak toplanıp konuyu masaya yatıracağız" dedi.

"AĞZIMDAN KAPATACAĞIZ SÖZÜ ÇIKMADI"

Başkan Akdemir "Benim ağzımdan Zonguldak Belediyespor kapatılacak diye bir şey çıkmadı. Genel anlamda masraflarımızı ölçülü bir şekilde kullanmak istiyoruz. U17 ve U19 kategorilerinde iyi bir alt yapımız var. Gençlerimiz var. Biz gençlerimizi açıkta bırakmak istemiyoruz. Ama mali açıdan biraz sıkıntılarımız olduğu için küçülmek istiyoruz. Ama kapatma söz konusu değil. Bununla ilgili yönetimle görüşeceğiz. Bayramdan sonra yönetimle bu konuyu görüşeceğiz. Nasıl olması gerektiğini masaya yatıracağız. En askeri ölçüde ve en masrafsız şekilde bu işi nasıl hallederiz o şekilde çözmeye çalışacağız "dedi.

"EREĞLİ BELEDİYESPOR'UN BÜTÇESİ YÜKSEK"

BAL'da mücadele eden Ereğli Belediyespor'un flaş transferler yapmasının ardından, Zonguldak Belediyespor'un kapanacık söylentilerini değerlendiren Başkan Akdemir "Biz bütçemize çok dikkat eden bir yetkiliyiz. Geçmişten gelen tecrübemiz var. Bizler en ekonomik şekilde nasıl halledebileceksek onun arayışı içerisindeyiz. Tabi ki bizim bütçemiz Ereğli Belediyesi gibi büyük rakımları kaldıramaz. Ereğli Belediyesi gibi spora 800-900 bin harcayacak durumda değiliz. Ne kadar ölçüde gidersek gençlerimizi de iyi kullanarak onları da kötü alışkanlıklara gitmelerini engellemek adına çalışmalarımızı bir şekilde devam edeceğiz. Ancak Zonguldak Belediyespor'un kapanması söz konusu değil. Gençlere ağırlık vermeliyiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi