Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Robot Kulübü öğrencileri ´ZKÜRO Robot Yarışları´ gerçekleştirdi. Üniversitenin spor salonunda gerçekleştirilen yarışlarda ´Mini Sumo Robot Kategorisi´, ´Çizgi İzleyen Robot Kategorisi´, ´Serbest Kategori´ robotlarını yarıştıran öğrenciler hedeflerinin ODTÜ´de gerçekleştirilen yarışlara katılmak olduğunu söyledi.
ZKÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Rıfat Hacıoğlu önderliğinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, mini sumo kategorisinde robotlarını yarıştırarak ´Mini Sumo Güreşi´ gerçekleştirdi. Okulun 4. sınıf öğrencisi Hüseyin Adacık, kulübün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sumo Güreşi yarışında robotların sensörler sayesinde rakiplerini yenmeye çalıştığını söyleyen Adacık, şöyle konuştu: "Sensörler sayesinde çizgi dışına çıkmıyor. Önündeki optik sensörlerle de karşı rakibine
saldırmaya çalışıyor. Amaç, saha dışına çıkmadan rakibini saha dışına itmek. Bu yıl Zonguldak Karaelmas Üniversitesi olarak birincisini düzenledik. Geçen Mart ayında kulübümüz kuruldu. Daha bir yıl olmadan çeşitli aktivitelerde bulunduk. Plan gereği ZKÜ içerisinde robot yarışması düzenlemekti. Bu yarışmayı biz uluslar arası ODTÜ Robot Günleri´ne hazırlık aşaması olarak kendi üniversitemiz içerisinde düzenledik. Burada başarılı olan robotlarla ODTÜ Robot Yarışları´nda ve İstanbul Teknik Üniversitesi´nde
düzenlenen robot yarışlarına katmak istiyoruz. Kulübünüz, üniversite içerisinde robot yapımını, robot teknolojilerini tanıtmak için kuruldu. Şu an 20 civarında robot var."
Yarışları izleyen öğrenciler keyifli dakikalar geçirirken güneş enerjisi ile çalışan oyuncak arabalar da davetlilerin beğenisini kazandı.
Editör: Pusula Gazetesi