Türkiye Basketbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün işbirliği ile Garanti Bankası sponsorluğunda başlatılan ve 55 ilde faaliyete geçirilen "12 Dev Adam Basketbol Okulları" projesi Bartın´da da start alıyor.
Batın´da 07-12 yaş grubu çocuklar katılımı ile 24 Aralık 2009 Perşembe günü Ömertepesi spor salonunda start alacak olan proje kapsamında, müsabakalar öncesi Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Türkiye Direktörü Samer Şenbayrak, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem, Basketbol İl Temsilcisi Sami Karakaş, 12 Dev Adam Bartın Antrenörü Yalçın Çetin, 12 Dev Adam Zonguldak Antrenörü İsmail Öner, Veli Koordinatörü Ferruh Harçvuran ile minik basketbolcular Nil Kalaycı ve Berke Harçvuran Bartın Valisi İsa Küçük´ü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali İsa Küçük, müsabakalarda sporculara başarılar dileyerek Valilik olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Vali Küçük, "15 yıl aradan sonra Bartın´ı yeniden basketbol ile buluşturacak bu projeye tüm anne ve babaların sahip çıkmasını istiyorum. Çocuklarımızı kursa, dershaneye, okula gönderir gibi her türlü spor faaliyetlerine de gönderelim" dedi.
Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Antrenörü Samer Şenbayrak ise projenin Türkiye´nin en kapsamlı basketbol altyapı projesi olduğunu, Anadolu´da basketbolun sevilmesi, benimsenmesi ve izlenmesi adına önemli sayılabilecek başarılara imza attığını ve yetiştirilen sporcuların Anadolu´daki takımların alt yapılarına kaynak olarak kazandırılacağını belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi