Zonguldakspor yönetimi çok anlamlı bir projeye imza attı. Madende bugüne kadar yaşamlarını kaybetmiş 3684 maden şehidinin isminin yazılı olduğu Zonguldakspor formaları tanıtıldı. Şehit Madenciler anısına bastırılan Zonguldakspor özel formaları kulüp binasında Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, takım kaptanı Mert Caymaz ve yeni transfer Şevket Güngör'ün de hazır bulunduğu ortamda formalar basına tanıtıldı. İlk etapta 300 adet basılan formalar 50 liradan satışa çıkarılacak, 2 lirası Şehit Madenciler Derneği'ne katkı olarak verilecek.

"ÇOK ANLAMLI BİR PROJE"

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner tanıtım programında yaptığı konuşmasında"Yeni sezonda giyeceğimiz formaların üzerlerine madende şehit olan madenci kardeşlerimizin isimleri yazılı olan formadır. Bu tescilini basın sözcümüz Şükrü Öztürk sağladı. Kendi formalarımızı yaptırdığımız firma ile böyle bir konsepte tasarlanmış bir formada yaklaşık 700 tane madenci şehidinin ismi var. 5 forma da 3684 olan maden şehidimizin ismi yazılı. Bunları Zonguldakspor yararına 50 Tl'den satışa çıkaracağız. Elde edeceğimiz satıştan kendimize olan kardan da forma başına 2Tl'yi Zonguldak'ta faaliyet gösteren Maden Şehit Aileleri Derneğine bağışlayacağız. İnşallah umduğumuz gibi olur. Zonguldakspor yararına çıkaracağımız bu formalar, halkımız ve taraftarımız tarafından yeterli ilgi görür. Satışlarımız yüksek olur. Hem kulüp kazanır hem de bahsettiğim gibi 2Tl'yi Maden Şehit Ailelerimize bağış yapmış olacağız. İnşallah bu projede başarılı oluruz. Camianın bu formala ilgi göstermesini bekliyoruz" dedi.

"TAKLİDİ BASILAMAYACAK, PATENTİ ZONGULDAKSPOR'DA"

Projenin mimarlarından birisi olan Zonguldakspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk "Bu proje daha önce Gaziantepspor'un da yaptığı bir proje. Ama o şehrin kurtuluşunda şehit düşen kişilerin yazılmazsıyla gündeme gelmişti. Biz Adidas firması ile yapmış olduğumu görüşmede, böyle bir şeyi Zonguldak Maden Şehitleri içinde yapılabileceğini düşündük. Formanın dizaynı için geçen hafta ben Adana'ya gittim. 3684 Maden Şehidi var. Ben bu rakamı da Genel Maden İşçileri Sendikasından aldım. Bu konuda onlara da teşekkür ediyorum. Yarım günlük çalışmanın ardından bir baret ve madencinin çekiç ve tokmağını formayı adapte edip baretin ışıklandırdığı madenci isimlerini formaya yerleştirdik. Birkaç alternatif oldu ama bunda karar kıldık. Tabi ki burada yıllardır bizim çocukluğumuzda bir slogan vardır. Madenci Çocuklarımızın şöyle bir sözü var; vardır senin renginde madenci kanı, başarılı ol ki sürsün madencinin şerefli şanı diye sloganımız var. Bir avuç kömür çıkarmak için insanların hikayesidir madencilik. Başkanımıza böyle bir teklif getirdik. Biz bu anlamlı formayı hayata geçirdikten sonra Türkiye Futbol Federasyonundan tescilini aldık. Firma bu formanın dizaynını ve şeklini tescil ettirerek patentini de aldı. Çakması yapılırsa eğer cezai işlem yapılacak. Bunda ki amaç hem kulübe katkı ve hem de Maden Şehitleri Aileleri Derneği'ne de katkı sağlanacak" dedi.

"GEREKEN İLGİLİ TARAFTARIMIZ GÖSTERECEKTİR"

Ailesi de madenci olan Zonguldakspor Takım Kaptanı Mert Caymaz ise Bunların içinden belki tanıdığımız dostlarımızda var. Tanıdığımız akrabalarımız da var. Zonguldaklı olarak bu fikirden gurur duydum. Yapılacaksa da bizim yapmamız gerekirdi. Nihayetinde yaptık çok güzel oldu. Zonguldak'ta olup da Madenci tanıdığı akrabası olmayan yoktur. Başkanımızın dediği gibi Şehit Ailelerine de destek katkı gidecek. Çok güzel bir proje. Ama gereken ilgiyi da taraftarlarımız gösterecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

"BU ŞEHİR İŞÇİ VE EMEKÇİNİN SEMBOLÜ"

Zonguldakspor'un Amed Sportif'den transferi Stoper Şevket Güngör ise "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu şehir işçi ve emekçinin sembolü olan bir şehir. Bizlerde bu şehre laik olan futbolcular olmak istiyoruz. İnşallah hep birlikte taraftarı ile medyası ile yönetimi ve futbolcusu ile Zonguldak'a yakışır bir sezon geçiririz. Bu halka güzel şeyler yaşatırız. "

PATENTİNİ ZONGULDAKSPOR ALDI, TAKLİDİ BASILAMAYACAK
Zonguldakspor yönetim kurulunun bu önemli projesinin ardından Şehit Madenciler anısına üretilecek formaların patentini Zonguldakspor aldı. Zonguldakspor dışında hiç kimse bu formaları bastırıp satamayacak. Taklidini bastığı tesbit edilenleri büyük cezalar bekliyor.

Editör: Pusula Gazetesi