Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde denizde kaybolan 16 yaşındaki Arif Ercüment Enser Körükçü'yü arama çalışmaları devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre, Kurucaşile İlçesine bağlı Tekke önü köyü sahilinde dün serinlemek için arkadaşlarıyla denize girdiği esnada akıntıya kapılarak kaybolan Arif Ercüment Enser Körükçüyü (16), arama çalışmaları devam ediyor. Dün akşam saatlerine kadar devam eden arama çalışmaları havanın kararması üzerine sabah saatlerinde tekrar başladı.
Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı botlar, Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Timi (DEGAK3) ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, denizde arama çalışması yaptı. (DEGAK3) Dalış Timi kayıp gencin son görüldüğü bölgede dalarak aramaya devam ederken Deniz dibinde görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.
Olayı gören Asiye Özdeniz, "Arkadaşıyla denizde yüzüyorlardı. Deniz birden karıştı, denizde küçük bir fırtına oldu ve bulanık bir akıntı geldi. Sonra bir kişiyi denizden çıkarttılar denizden çıkartılan kişi yarım saat sonra yanında arkadaşının olduğunu söyledi" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi