Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde belediye tarafından bu yıl 18.'cisi düzenlenen geleneksel sünnet şöleninde 50 çocuğa bisiklet hediye edildi.
Alaplı Belediyesi sünnet olan 50 çocuk için sünnet şöleni düzenledi. Bu yıl 18.cisi gerçekleştirilen sünnet şöleni 50 sünnet çocuğunu fayton ile şehir içi turu atması ile başladı. Alaplı sahilindeki amfi tiyatroda devam eden etkinliklerde çocuklar bisiklet verildi. Alaplı'nın yöresel oyun havaları eşliğinde dans eden sünnet çocukları hediyelerini aldıktan sonra sahilde kısa bisiklet turu yaptılar.
Yapılan sünnet duasının ardından konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, bu yıl 50 çocuğu sünnet ettirdiklerini söyledi. Alaplı Ereğli Belediyesi olarak yıl içerisinde düzenledikleri sosyal etkinliklerden birisi olan sünnet şöleninde çocukların erkekliğe ilk adımı attıkları anı paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tekin, çocukların bu günü unutmamaları için her birine bisiklet hediye vermeyi uygun gördüklerini belirtti.
Yapılan konuşma sonrası sünnet olan çocuklara bisikletlerinin hediye edilmesinin ardından şölen sona erdi.
Sünnet şölenine Alaplı Emniyet müdürü Erkan Tektaş,Alaplı Garnizon Komutanı Fuat Gençer, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, eski Belediye Başkanı Başkanı Halil Posbıyık'ın yanı sıra CHP Zonguldak İl Başkanı, Alaplı CHP belediye meclis üyeleri, Sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile sünnet olan çocukların aileleri katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi