Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde, piknik yapmak için gittikleri Koru Yaylası'nda kaybolan iki kişi ekipler tarafından bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Çatalzeytin'e bağlı Hamidiye köyünde ikamet eden Uğur Yiğit Tekin (44), Yaşar Turan (67), Mehmet Turan (50), Cihan Çelikkıran (52) ve Muammer Çelikkıran (36) piknik yapmak için Çatak köyündeki Koru Yaylası'na gitti. Koru yaylasında pikniklerini yapan 5 kişilik gruptan Yaşar Turan, Sinop'un Türkeli ilçesinde bulunan taş ocağına gitmek üzere aracıyla ekipten ayrıldı. Mehmet Turan ile Cihan Çelikkıran ve Uğut Yiğit Tekin ile Muamler Çelikkıran da, ayrı yollardan aynı noktalara yürüyüşe geçtiler. İkili olarak yürüyüşe geçen Cihan Çelikkıran ile Mehmet Turan, ormanlık alanda ateş yakarak geceyi yaylada geçirdiler.
Diğer arkadaşları Uğut Yiğit Tekin ile Muamler Çelikkıran'dan bir süre haber alamayan Mehmet Turan ile Cihan Çelikkıran, arkadaşlarını aramaya başladı. Bu esnada arama çalışmalarına Yaşar Turan da katıldı. Gün boyunca arkadaşlarını arayan grup, bir sonuç elde edemeyince Çatalzeytin İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak kayıp ihbarında bulundu.
Jandarma ekipleri, arama kurtarma çalışmaları kapsamında Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım isteyerek birlikte aramaya başlandı. AFAD ekipleri, kayıp şahısların cep telefonundan bulundukları yerin sinyalini tespit ederek, kayıp şahısları arama çalışmalarına başladı. Ekipler, yaptıkları arama kurtarma çalışmaları sonrasında kayıp şahısları bularak jandarma ekiplerine teslim etti.
Sağlık kontrolünden geçirilen kayıp Uğut Yiğit Tekin ile Muamler Çelikkıran, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Editör: Pusula Gazetesi