Zonguldakspor'un takım kaptanı Mert Caymaz Kızılcahamam kampında takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

"GEÇEN SEZONKİ TEMPONUN ÜSTÜNE KOYDUK"

Zonguldakspor olarak geçtiğimiz sezon da çok iyi çalışmıştık. Bunun meyvelerini de geçen sene saha da aldık. 60 ve 70'inci dakikadan sonra her takıma üstünlük sağladık. Biz geçen seneki tempoda devam ediyoruz. Hatta üzerine koyduk. Baya yoruluyoruz. Kimse yataktan kalkamıyor. İyi çalışıyoruz. Güzel bir ortamımız zaten bizim takımın en büyük avantajı arkadaşlık ortamı. Şuan yeni gelen eskilerin hiçbir farkı yok. Yeni gelen arkadaşlarımızın tek söylediği cümle 'Biz hayatımızda böyle bir takım görmedik.' Bizim içimizde kötü niyetli insan yok. Biz samimi bir takımız. En büyük avantajımız o. İnşallah iyi yolda da gidiyoruz" dedi.

"OYUNCULAR GELECEK-GİDECEK"

Kaptan Mert Caymaz giden oyuncuların yerinin dolacağını, panik yapmaya gerek olmadığını belirterek "Gidenlere fazla takılmamak gerek. 3. Ligde iken de aynı şey vardı. Oynayan 7-8 oyuncu gitmişti. Bir panik havası oluşmuştu. Oynayan oyuncular gitti gibi. Zonguldakspor forması bütün oyunculardan üstündür. Oyuncular gelecek gidecek. Baki olan Zonguldakspor'dur. Zonguldakspor'dan kim giderse gitsin kim gelirse gelsin. Zonguldakspor'un hedefsiz olma şansı yok. Giden oyuncularımız iyi oyunculardı ama baktığımız zaman ilk 11'i oynayan ilk on biri koruduk. Çok büyük bir file vermedik. 1-2 tane olabilir. Onların yerine gelen oyuncular çok çok iyi oyuncular. Onun için bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bizim her zaman hedefimiz olur" dedi.

"MÜTEVAZİ TAKIMLAR DA BAŞARILI OLUYOR"

Kaptan Mert Caymaz grupta güçlü takımların olduğunu da belirterek "Bu sene iyi takımlar var. Maddi gücü olsun takım kurgusu olsun bu sene şampiyonluğa oynayacak 7-8 tane takım sayabiliriz. Her şampiyonluğa oynayacağım diyen takım şampiyonluğa oynayamıyor. Çok iyi takımlar küme düştü. Mütevazi takımlar başarılı oldu bizim gibi. İyi takımların olmasını ben avantaj olarak görüyorum. Çünkü geçen sene biz ligi tanımıyorduk ve bilmiyorduk. Baktığınız zaman üstte ki takımlarla ya kazandık ya berabere kaldık. Aşağıda ki takımlara puan kaybettik. İyi takımlara biz iyi motive oluyoruz. Bizi o yüzden çok avantajlı görüyorum ben. Hazırlık maçların sonuç önemli değildir. Önemli, olan sakatsız bir şekilde tamamlamak. Takım uyumu sağlamak amacıyla iyi geçirmek. Geçen sene baktığımı zaman hazırlık maçlarında bir galibiyetimiz var. Skorları önemli değil. Sadece hocanın istediklerini yapa bilme adına birlikte oynamamızı geliştirmek için bizim zaten o yönden avantajımız da var. Artık nerede nefes aldığımızı nere de su içtiğimizi biliyoruz. O yönden avantajımız var" dedi.

"DEVREK'TE OYNAMAK SIKINTI OLDU"

Kaptan Mert, "Birde şunu belirtmek lazım. Biz geçen sene o şartlar da ilk dört maç seyircisiz Devrek'te oynuyoruz. Seyirciyi bir türlü oraya çekemedik. Bu sene öyle bir sıkıntımız yok. Stadyumumuzda oynayacağız inşallah. Geçen seneye 10 puan da koysaydık Play-off gelmişti. İnşallah bu sene ilk maçta tabanca gibi bir takım izlettireceğiz dedi.

"İLK MAÇ GÜMÜŞHANE İÇİME DOĞUYOR"

Fikstür çekimini de değerlendiren Mert "Ben sadece ilk maçı kendi sahamızda oynamak istiyorum. Biz her zaman coşkulu başladık mı iyi gidiyor. Kalbimden ilk maçımızı Gümüşhanespor ile oynayacağız gibi geçiyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi