Zonguldak Valisi Erdal Ata, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Ereğli ilçesine geldi.
Vali Ata, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ile makamında bir süre görüşmesinin ardından, Kavaklık Mahallesi Çevre Güzelleştirme, Okul, Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileriyle toplantı yaptı.
Dernek yönetiminin, Kavaklık Mahallesi´ne okul yaptırmak istediğini anlattıkları Ata, Kaymakam Ekşi´den okul arsası için düşünülen arazi hakkında bilgi almasından sonra belirlenen arsanın 2010´da kamulaştırma çalışmalarına başlanabileceğini, okulun da dernek tarafından yaptırılması gerektiğini söyledi.
Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ata, ilçedeki Orhan Oğuz İlköğretim Okulu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı´nca (TOKİ), TOKİ evleri mevkisinde yapılan ilköğretim okulu ile Ereğli Lisesi´nde inşaatı tamamlanan spor salonunda incelemelerde bulunacağını söyledi.
Vali Ata, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi´ndeki çalışmaların rutin şekilde sürdüğünü, Zonguldak´ta doktorlara yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruşturmanın da devam etmesi nedeniyle konuyla ilgili henüz bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.
Ata´nın incelemelerine, Kaymakam Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş da katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi