15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Zonguldaklılar meydanlara akın etti. Zonguldak merkezde düzenlenen etkinliklerde, İstasyın Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile Madenci Anıtı'na yürüdü. İlçelerde ise aynı şekilde vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Demokrasi, Milli Birlik ve Beraberlik Nöbeti için meydanlara koştu.

Öte yandan, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, il merkezinde ve ilçelerde düzenlenen etkinliklere katılanların sayısını açıkladı.

Emniyetten yapılan açıklamada;

Zonguldak Merkez Madenci Anıtı programına 2 bin kişi, Alaplı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan programa 850 kişi, Çaycuma Cumhuriyet Meydanı'ndan yapılan etkinliğe 2 bin kişi, Devrek Cumhuriyet Meydanı'ndan yapılan programa 3 bin kişi, Gökçebey Pazaryeri'nde yapılan etkinliğe 300 kişi, Ereğli'de yapılan programa 3 bin kişi, Kozlu'da hükümet konağında gerçekleştirilen etkinliğe 300 kişi katıldığı belirtildi.

İl genelinde gerçekleştirilen miting ve yürüyüşlere toplamda 11 bin 450 kişi katılırken, Kilimli'de etkinlik gerçekleştirilmedi.

Editör: Pusula Gazetesi