Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) bazı birimlerine 55 kişinin alınmasıyla ilgili başvurulara ilgi gösterilmediğini bildirdi.
Yiğit, yaptığı açıklamada, TTK´da gemi kılavuz kaptanlığına 1, inşaat teknikerliğine 1, elektrik teknisyenliğine 27, elektrik ark kaynakçılığına 12, torna tesviyeye 12 ve teknik ressamlığa 2 olmak üzere 55 kişinin alınacağını söyledi.
Sınav için 7 Aralıkta başlayan başvuruların sona erdiğini ve nihai listenin hazırlandığını anlatan Yiğit, şöyle konuştu:
´´Adaylardan 2008 KPSS´de 60 puan alanların başvurusu geçerli olacak, terörle mücadelede üstün başarı elde edenlere öncelik verilecek. Ancak sınava beklenen ilgi gösterilmedi. Gemi kılavuz kaptanlığı için hiç başvuru yok. Diğer birimlerde ise 10 kişi alınacak yer için 3-5 kişi başvurdu. İşsiziz diyoruz, buna karşılık devlet adam alıyor, altyapı olsun diye sınav açıyor ama ilgi gösterilmiyor. İnsanların bu sınavların yapılacağını bilmemesi mümkün değil, çünkü yaklaşık 8 yıldır yapıyoruz. Halkımız duyarsız. Kişi geliyor, ´Ben sınava girmedim ama TTK´ya girmek istiyorum´ diyor. Vatandaş burada taş taşımaya razı, kitap taşımaya razı değil. Bu Zonguldak için çok vahim bir durum.´´
Sınavların gelecek günlerde yapılacağını bildiren Yiğit, kazananların ise yıl başına kadar işe başlayacağını tahmin ettiklerini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi