Karabük Valisi Nurullah Çakır, Zonguldak´ta gerçekleşen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı toplantısının ardından akşam geç saatlerde Yenice ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.
İlk olarak Yenice ilçesine bağlı Ibrıcak köyünde incelemelerde bulunan Vali Nurullah Çakır burada Kaymakam Mehmet Fatih Çiçekli ve köy Muhtarı Mehmet Arat´tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Mehmet Fatih Çiçekli, köylerin çöp sorunun çözüme kavuşturulması için 2009 yılı içerisinde muhtarlıklara yazı yazıldığını, çöp toplama karşılığı belli bir bütçe oluşturularak sorunun çözüme kavuşturulmasını istediklerini ve bu konuda ilk uygulamayı da Ibrıcak köyünün yaptığını söyledi.
Ibrıcak köyü muhtarı Mehmet Arat ise çöp toplama karşılığında köylüden hane başına aylık 5 TL aldıklarını böylece 100 haneye sahip köyde 500 TL´lik bir bütçe oluşturduklarını, bu bütçe karşılığı aracı olan köylü bir vatandaşla sözleşme yaparak Pazar ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada 2 gün evlerden çöplerin toplandığını ve toplanan çöplerin Belediye çöplüğüne döküldüğünü, böylece çöp sorununu bu şekilde çözdüklerini dile getirdi.
Kara ve demiryolunun hemen kenarında yer alan ve ulaşım imkanları son derece gelişmiş olan, altyapı sorunlarını çözen Ibrıcak köyünde çağdaşlığın önemli göstergelerinden sayılan çöp sorunun vatandaşların katkıları sayesinde mahalli girişimle çözümlenmesinden son derece memnun olduğunu söyleyen Vali Çakır, köy halkını ve muhtar Mehmet Arat´ı tebrik etti.
Vali Çakır beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan ile birlikte daha sonra ilçe merkezinde yapımı devam eden Hükümet konağında incelemelerde bulundu. Çakır ve Özcan´a burada İlçe Kaymakamı Fatih Çiçekli ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı´da eşlik etti. Hükümet konağı inşaatı hakkında Kaymakam Ççiçek´liden bilgi alan Vali Çakır, daha sonra Yenice Belediyesine geçti. Burada geçtiğimiz ay babasını kaybeden Belediye Başkanı Zeki Çaylı´ya taziyelerini iletti.
Çakır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada ilçenin 2011 yılında Karabük ve Zonguldak illerine bağlantı yollarının tamamlanacağı müjdesini verdi.
Vali Nurullah Çakır konuşmasında ayrıca, "Yenice hükümet konağı inşaatı sağlıklı bir şekilde yürüyor ve Nisan ayına kadar ince işleri tamamlanacak. Hükümet konağımız adliyesi ve diğer kurumlarının taşınmasıyla birlikte ilçenin markalaşmasını sağlayacaktır. Bunun yanında devam eden karayolları ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu yol konusunu en iyi bilen Yenice halkının az bir zaman daha sabrederek 2011´de fevkalade güzel bir yola kavuşacaklardır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi