Türkiye Değişim Hareketi Kurucu İl Başkanı 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, parti çalışmalarına devam ediyor. İlçe ve belde teşkilatlarını örgütlemeye devam eden Akın´ın bugün Devrek İlçe Başkanı´nı açıklaması bekleniyor. Akın; Zonguldak´ta siyaset alışkanlığını değiştireceklerini belirterek, daha şeffaf ve katılımcı siyaset için en doğru zeminin Değişim Hareketi olduğunu söyledi. Siyasete ve siyasetçilere güvenin azaldığına dikkat çeken Harun Akın; "Bizler daha samimi, şeffaf ve tabandan gelen demokrasiyi uygulayarak siyasette ki kötü alışkanlıkları değiştireceğiz. Bu yüzden Türkiye Değişim Hareketi´ndeyim" dedi.
Gazipaşa Caddesi üzerinde eski TSO Binası&[#]8217;ndaki yakında açılışı yapılacak parti katındaki inşaat çalışmalarını yerinde izleyen Akın, Pusula´nın sorularını yanıtladı.
Kendisinin hiçbir zaman hazıra konan bir siyasetçi olmadığını bundan sonra da olmayacağını belirten Akın; "Siyasetin zor bir iş olduğunu biliyorum. Ancak ben zoru seviyorum. İçimdeki siyaset yapma isteği Zonguldak adına bir şeyler yapmak için beni ateşliyor. Zonguldak ve ülkede bugün bu kadar olumsuz tablolarla karşılaşıyorsak fikirlerimiz ve çabalarımızla bir adım öne çıkmalıyız. Ben siyaset hayatımda hep bunu yapmaya çalışıyorum. Benim amacım bir yerden Milletvekili seçilip Milletvekili olarak anılmak değil. Benim amacım Zonguldak´a ve ülkeye hizmet etmek. İnsanların daha sağlıklı şartlarda yaşaması, sorunlarının azalması ve ülkenin yarınlara daha huzurlu bakmasını sağlayacak kararların altına imza atmak. Kaybedilen zamanı telafi etmek çok zor. Ancak bir yerlerden başlayarak çaba göstermek gerekiyor. Hepimiz daha iyi şartlarda yaşamak istiyorsak o zaman hepimiz sorumluyuz. Bu yüzden sorumluluk alacağız. Ben bu sorumluluğu aldığımı düşünüyorum. Zonguldaklılar daha güzel bir kentte, işsizliğin azaldığı, daha temiz ve istihdam alanlarının arttığı, daha fazla insanca muamele gördüğü bir kentte yaşamak istiyorlarsa biraz daha dikkat edecekler. Hepimiz dikkat edeceğiz. Türkiye Değişim Hareketi´nin enerjisi ile Harun Akın´ın enerjisi bu noktada buluşuyor. Bir şeyler yapmak isteyen, sorumlulukların paylaşımda ´ben de varım´ diyen herkesin buluşabileceği bir anlayışla hareket ediyoruz. Yoksa bende bir kenara çekilip kendi işlerimle uğraşabilirdim. Yıllardır siyasetin içindeyim. Hep daha iyisini, daha fazlasını ve güzelini yapmak için çaba gösterdim. Zonguldak´ta bu çabamı her zaman takdir etti. Bu sevgi ve güven karşısında kendimi Zonguldak´a borçlu hissediyorum. Hizmetin en iyisini, en fazlasını yapmak için inançlıyım ve Değişim Hareketi´ne güvenlerini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


&[#]8216;Şeffaf ve sorumlu siyaset yapacağız&[#]8217;
Zonguldaklıların siyasete ilgisinin her geçen gün azaldığını belirten Harun Akın, Türkiye Değişim Hareketi´nin gerçek bir değişim yaparak tabandan gelen demokrasiyi lafla değil gerçekten uygulayacağını belirterek; "Türkiye Değişim Hareketi henüz partileşmedi. Şimdiden duyulan güven değişime olan ihtiyacı gösteriyor. Gittiğimiz bütün illerde aynı sevgi ve inançla karşılaşıyoruz. Mustafa Sarıgül´ün liderliğinde hayata geçecek partimizin en temel uygulamalarından biri taban demokrasisinin uygulanması olacak. Kim nereye seçilirse, kim nereye aday gösterilirse gösterilsin önce kendi tabanında seçilip öyle gelecek. Belediye Başkan adaylarını ve Milletvekili adaylarını genel merkezler değil, delege ve üyeler belirleyecek. Diğer partiler bu bağlamda yıllardır tabanı kandırmadılar mı? Türkiye Değişim Hareketi bunun tersini uygulayacak. Halkın da istediği buydu. Katılımcılık konusunda da herkese yer olan bir anlayışımız var. Zonguldak´ta siyasetçiye değil, siyasete ilgiyi arttıracağız. Gençlerimiz, kadınla-rımız siyaset diyince buz gibi soğuyorlar. Siyaset-çileri güvenilmez görüyorlar. Bunların yerine güvenilir siyaset ve demokratik anlayışı yerleştire-ceğiz. Kadınlarımızı, gençlerimizi siyasete katıl-maya davet ediyoruz. Kadınlarımızı, gençlerimizi eski alışkanları değiştirmeye davet ediyoruz"" dedi.


Engelliler Kurulu oluşturuldu
Türkiye Değişim Hareketi´nin toplumun her kesimiyle barışık olmak gibi bir derdi bulunduğunu belirten Akın; "Benim derdim Zonguldak. Zonguldak´ın her kesimiyle iç içe olmaya özen gösteriyoruz. Milletvekilliğim döneminde bunlara dikkat ettim. Çünkü ben bunları politik olmak için yapmıyorum. Benim hayat tarzım, siyasete bakış açım bu. Kadınlara ve gençlere verdiğimiz önem lafta kalmayacak. Bunu herkes görecek. Kadın ve gençlik kollarımız oluşmaya devam ediyor. Öte yandan ilk defa Engelliler Kurulu oluşturuyoruz. Engellilerimizden oluşacak bir yönetim kurulu olan kurul kendi çalışmasını yapacak. Gençlerim ve kadınlarımız aynı çalışmaları yapacaklar. Toplumsal projeler geliştireceğiz. Yani bu kurullar sürekli üretken olacak. Bu kurullar sadece seçimlerde, kutlama ve salon toplantılarında çalışmayacak. Seçimden sonra unutulmayacak. Bizim bakış açımız bu. Söylemlerimizi uyguladıkça bunları daha net göreceğiz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi