Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından sivil toplumu desteklemek ve katılımcı demokrasinin yapı ve değerlerini güçlendirmek için başlatılan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen Sivil Düşün AB Programı çerçevesinde "1'inci Sivil Düşün Forumu" Ankara'da gerçekleştirildi.

Sivil Düşün'ün 1'inci Sivil Toplum Forumu, Türkiye'den, Avrupa'dan ve Avrupa komşuluk ve ortaklık aracı ülkelerinden aktivistleri ve sivil toplum örgütlerini hak temelli çalışmalarda kullandıkları yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarla ilgili deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya getirdi. Forum katılımcıları, Türkiye'den ve dünyadan ilham veren örnekleri ilk ağızdan dinleme ve bir arada tartışma şansına sahip oldu.

Zonguldak'ta 2014 yılından beri faaliyet gösteren ve ulusal ve uluslararası pek çok projeye imza atan Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği adına da Proje Koordinatörü Özlem Kaplan, 4-5 Temmuz 2017 tarihleri arasındaki ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. 200'e yakın katılımcının yer aldığı forumda konuşmalar, atölyeler ve sergilerin yanı sıra yaratıcı yaklaşımlarda uluslararası yöntemlere de yer verildi.

Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Proje Koordinatörü Özlem Kaplan, yaptığı açıklamada, "Sivil Düşün, STK ihtiyaçlarının Türkiye'de gerçekleştirilen AB programları içerisinde tam anlamıyla tanınması ve bu programlara eklenmesini destekliyor. Program, ne kadar küçük ölçekli olursa olsun, Türkiye'de haklar ile ilgili çalışmalar yapan veya yapmak isteyen herkesin başvurularını kabul etmektedir. Bu bağlamda, bireysel aktivistlerin, derneklerin, vakıfların, ağların, platformların, birliklerin, şehir konseylerinin; yani tüzel kişiliği olup olmamasına bakılmaksızın tüm sivil toplum aktörlerinin çalışmalarına destek veren bu program ile ilimize katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu sebeple bundan sonraki çalışmalarımızı hak temelli alanlarda yoğunlaştıracağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi