Ereğli ilçesinde CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, çalıştıkları taşeron firmanın, ücretleri ve sosyal haklarını ödemedikleri gerekçesiyle eylem yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu.
Balcı, Hattat Holding bünyesindeki HEMA Kandilli kömür işletmesinde bir taşeronda çalışan eylemci işçilere özelleştirmenin, kurtuluş reçetesi olmadığını söyledi.
Sağ politikaların bunu empoze ederek oy aldığını belirten Balcı, şöyle konuştu:
´´İşçinin, emekçinin sosyal haklarını elde edebilmesi için sendikal örgütlenme gerekmektedir. Buradan Genel Maden İş Sendikası´na sesleniyorum. Gelsinler örgütlenmeyi sağlayıp bu işçiye sahip çıksınlar. Bu işin uzun vadeli çözümü örgütlü toplum olmaktan geçer. Devletin taşeronlaşma ile ilgili yasaları yeniden gözden geçirip işçinin hakkını gasp edecek maddeleri kaldırması, ana firma da işçilerin sosyal hakları ve ücretlerinin verilip verilmediğini kontrol etmesi gerekir. Türkiye önemli bir süreçten geçerken herkesi serinkanlı olmaya davet ediyorum. Haklarınızı arayın ama provokasyona gelip olay çıkmamasına özen gösterin. Hakkınızı görüşme masasında arayın.´´
İşçilerin seçtiği temsilci Tahsin Elbir, HEMA yönetiminin işveren ile görüşme halinde olduğunu söyledi.
İçeride iki aylık maaşları ve bir yıllık yemek parası alacakları bulunduğunu anlatan Elbir, ´´Maaşlarımızda iyileştirme ve yılda bir kez kömür istiyoruz. Şu anda maaşlarımızda yüzde 20 kesinti uygulanıyor. Sigorta primleri gibi konularda eksiğimiz yok. HEMA özel maden ocağı ve güvenlik olarak Zonguldak´ta belki bir numaradır. Bu açıdan da sıkıntımız yok´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi