AK Parti Alaplı Siyasi İşler Başkanı İbrahim Yalçın, ilçedeki yerel yöneticilere demokratik açılıma destek çağrısı yaparak, terörün ülkede 40 bin vatandaşın şehit düşmesine ve 300 milyar dolar ekonomiye zarar verdiğini söyledi. Türkiye´nin demokratikleştiğini ilçedeki siyasi parti başkanlarının bir an önce kabul etmelerinin zamanın geldiğini belirten Yalçın, &[#]8221;Önceki hafta içerisinde Alaplı ilçesindeki siyasi partilerin ilçe başkanlarının yapmış oldukları basın açıklamaları bu aziz milletin fertleri arasına bir sevgi bağı değil, kin ve nefret sokmak için insanları bir araya değil ayrıştırmaya yönelik bir açıklama gibidir. Toplum önünde olan kişilerin yaptıkları veya yapacakları açıklamalar insanları rencide edici bir durum içermemelidir. Buradan öncelikle önceki hafta hain bir pusu neticesinde şehit olan vatan evlatlarına Cenabı-ı Allah´tan rahmet ve kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Şehit kardeşlerimizin ailelerinin göstermiş olduğu metanet ve vakur duruşu takdire şayandır. Onlar bu millete gereken mesajları vermişlerdir.
Artık Türkiye´nin demokratikleştiğini sayın ilçe başkanlarının bir an önce kabul etmelerinin zamanı gelmiş ve geçmektedir. Kendileri hala tek parti dönemlerinin özlemleri içerisinde gibidir. Bu aziz millet onları 1960 yıllarında bıraktı hala geçmişe özlemleriyle yaşamaktadırlar. AK Parti´nin DTP ile işbirliği yaptığını ifade etmekte birlikte bir zamanlar bu partinin bazı mensuplarını yüce parlamentoya taşıyanların kendileri olduklarını çabuk unutmuş bulunmaktadırlar. AK Parti kesinlikle ve kesinlikle hiçbir parti ile işbirliği içerisinde değildir. Özellikle terör örgütünün siyasi kanadı olan DTP ile hiçbir işbirliği içerisinde değildir. Zaten DTP bu Milli Birlik Projesini anlamış olsa idi bunun yanında olurdu. Söylem ve bazı şehirlerimizde yapılan eylemlerden dolayı bunun karşısında olduğu gün gibi aşikardır. Bu Milli Birlik Projesi kendi istedikleri şekilde olsa idi hiç bu provokasyonlara girerler miydi? Bu ülkede Analar sadece AK Parti döneminde mi ağlıyordu. Lütfen bunu söylerken iyi düşünmelerini tavsiye ediyorum sayın ilçe başkanlarına. Yaklaşık 30-35 yıldır devam eden bu kan akıtma ve terör olayları AK Parti döneminde başlamamıştır. Bunun sorumluluğu sadece AK Parti´ye mal edilemez&[#]8221; dedi.


&[#]8220;AK PARTİ KENDİNİ YIPRATMA ADINA PROJEYE İMZA ATMIŞTIR&[#]8221;
AK Parti´nin kendi siyasi geleceğini dahi yıpratma adına büyük bir projenin altına imza attığını belirten Yalçın, &[#]8221;Evet AK Parti belki kendi siyasi geleceğini dahi yıpratma adına büyük bir projenin altına imza atmaktadır. Sayın Genel Başkanımız Başbakanımızın dediği gibi ´Bu Proje neye mal olursa olsun´ diyerek her babayiğidin girişemeyeceği, girmekten sakınacağı bir projeye onay vermiştir. Bazı olayları yapmak başarabilmek için öncelikle cesaret ve kararlılık gerekmektedir. Devrimleri küçük olsun benim olsun zihniyetinde olanlar değil, büyük düşünenler düşünebilenler, kararlılıkla ve cesaretle bu işi yapmaya azmi olanlar yapabilir. Büyük Atatürk´ün yaptığı gibi. Bu gün kendilerini Atatürk´ün partisi olarak lanse eden ama Ata´nın göstermiş olduğu Muasır Medeniyet hedefine ulaşmak adına bir adım dahi ilerlememiş hala daha geçmişe özlemle hareket etmekle meşgul olanlar bu işi beceremezler. Öyle hamaset söylemlerle birilerini ´işbirlikçi, hain´ ilan etmekle bu işler olmuyor. Evet Analar ağlamasın kimse anaların ağlamasına razı olamaz bu ülkede. Hem bin yıldır kardeşiz diyorsunuz birde ağlayan analara bakıyorsunuz, her iki tarafında anaları ağlamakta. Hele olayın bir yönü var ki insanın kanı donuyor. Şehidimizin mezarı başında ağlayan anamızın elinde aziz kitabımız Kur´an-ı Kerim. Terör örgütünden ölenlerinin mezarı başında ağlayan ananında elinde kitabımız. Bu ne biçim tezattır anlayabilmiş değilim. İşte projenin çıkış noktası burasıdır&[#]8221; diye konuştu.


&[#]8220;TERÖRLE SONUNA KADAR MÜCADE EDECEĞİZ&[#]8221;
AK Parti olarak terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Yalçın, &[#]8221;Bu bizim vazgeçilmez bir görevimiz. Terör ve terörist, bu güzel ülkemize kastediyor, halkımızın malına, canına, huzuruna kastediyor. Onlara onların anladığı şekilde, onların elindeki imkanlardan daha fazlasıyla onlarla mücadele edeceğiz ve edilmektedir. Ama mesele sadece terörist ve terör meselesi değil. Başka şeylerde var, onlara hayat veren başka sebepler de var. Terör bir sonuçtur, sebep değil. Terör, yani bu katliamlar, bu yaşanan olumsuzluklar sonuçtur. Ama bu sonuca 10-15 tane sebep yol açmış olabilir. Dolayısıyla siz sebepleri yok etmezseniz, sonuçla başa çıkmanız mümkün değildir. Bir diğer deyişle yanı başınızdaki bataklıkta üreyen sinekler, yaz aylarında sizi rahatsız eder&[#]8221; dedi.


&[#]8220;HEPİMİZ GÖZYAŞI DİNSİN İSTİYORUZ&[#]8221;
Herkesin gözyaşlarının denmesini istediğini belirten Yalçın, AK Parti olarak gözyaşlarının dinmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yalçın, &[#]8220;Gözyaşlarının dindirilmesi konusunda da AK Parti olarak elimizden geleni yapacağız. Milliyetçi duyguları kimse istismar etmesin, kimse birbirini hainlikle suçlamasın. Hepimiz bu milletin tertemiz evlatlarıyız. Siyaset yapan insanlar olarak belli görevleri üstlenmiş insanların hiç birine biz AK Parti olarak hain olarak bakmayız. Yanlış yaptı diyebiliriz, onlarda bizlere yanlış yaptınız diyebilirler. Burada amaç birbirimizi yok etmek olmamalı, biz birbirimizin ancak rakibiyiz, düşmanı değiliz. Siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazlarıdır&[#]8221; diye konuştu. Terörün bu zamana kadar 40 bin vatan evladını şehit ettiğini ve bunun unutulmaması gerektiğini belirten Yalçın sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;300 milyar dolar Türk ekonomisine zarar verdiğini de unutmamak gerekir. Bu 300 milyar dolarla bu ülkede nelerin yapılabileceğini bir hayal ediniz. Birilerinin işine geldiği gibi konuşarak bu terörün devam etmesini istemek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülükten başka bir şey değildir. Demokrasilerde en güçlü kurumlar yerel kuruluşlardır. Gelin tabandan tavana doğru genişleyerek ve büyüyerek bu kardeşlik projesinin gerçekleşmesinde bizimde Alaplı olarak katkısı olması bakımından yerel yöneticiler olarak bir araya gelmeyi teklif ediyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi