ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde maden işçisi 42 yaşındaki 2 çocuk babası Murat Şahin, geçen 31 Mayıs tarihinde sabah saatlerinde evinin bahçesinde iple asılarak intihar etmişti. Yakınları tarafından fark edilen ve öldüğü tespit edilen maden işçisi Şahin'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Murat Şahin'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, kardeşi 40 yaşındaki Handan Çevik, kardeşinin öldürülmüş olabileceğini ve intihar süsü verilmiş olabileceğini iddia etti. Çevik, "İntihar değil, intihar süsü verilmiş bir cinayet olduğunu düşünüyorum" dedi.

"EŞİNİN KENDİSİNİ ALDATTIĞINI VE KENDİSİNE İHANET ETTİĞİNİ BELGELERİYLE ORTAYA KOYACAKTI"

Ağabeyi Murat Şahin'in eşi Yasemin Şahin ile sıkıntılar yaşadığını belirten Handan Çevik, "Kardeşim intihar etmeden 1 hafta önce İstanbul'dan Zonguldak'a geldim. Eşi ve eşinin ailesiyle sorunları vardı. Eşi kardeşime boşanma davası açmıştı. Kardeşim de avukatımız aracılığıyla karşı dava açtı. Eşinin kendisini aldattığını ve kendisine ihanet ettiğini belgeleriyle ortaya koyacak ve 2 çocuğunun velayetini alacaktı. Yeni bir iş bulmuştuk. Hayatını düzene beraber koyduk. Mutluydu. Bu aşamada intihar düşüneceği en son şeydi. Tamamen pozitif bir kişiydi. İntihar etmesini gerektiren bir durum yoktu" ifadelerini kullandı.

"ELEKTRO ŞOK UYGULAMIŞLAR"

Murat Şahin'in eşi Yasemin Şahin ve eşinin babası tarafından elektro şok yöntemiyle işkenceye uğradığını ileri süren Handan Çevik, "Eşinin bir takım elektro şok ve işkence yaptığını öğrendim. Elektro şok uygulamışlar. Eşinin ailesi tarafından eşi ile birlikte yapılmış. Şikayette bulundum, Yasemin'den ve babasından davacı oldum. Süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi