Bartın&8217;ın bu yıl 3. kez katıldığı Uluslar arası İzmir Travel Turkey Turizm Fuarı başladı. Fuarın açılışı geçtiğimiz gün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay&8217;ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Bartın standını ziyaret eden Bakan Günay&8217;a fuar nedeniyle İzmir&8217;de bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş bilgi verdi. Müdür Altaş, İzmir&8217;de TV kanallarına da çıkarak, katıldığı programlarda Bartın&8217;ı anlattı. Bartın Belediyeler Birliği, Bartın Belediyesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi, Türkîli Konserve, Şanver Helva ve Yaprak A.Ş&8217;nin sponsorluğunda, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü&8217;nün organizasyonu ile fuara katılan Bartın&8217;ın açtığı stant ziyaretçilerin ilgisini çekti. Kültür kenti Bartın&8217;ı keşfedin, sular kenti Bartın&8217;ı keşfedin, güneşin tutulduğu güzel Çeşme-i Cihan Amasra, mitolojiden gezginlere Bartın, Parthenios&8217;tan günümüze Sular İlahesi Bartın sloganlarıyla fuarda yer alan Bartın&8217;ın tanıtımı afiş ve broşürlerle yöresel yiyecekler ve imal edilen ürünlerle yapıldı.


Üçüncü kez katılıyoruz


Fuar ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Müdürlüğü&8217;nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Bartın Uluslar arası İzmir Travel Turkey Turizm Fuarına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonunda üçüncü kez katılıyor. Organizasyona Bartın Belediyeler Birliği, Bartın Belediyesi, Bartın Sanayi ve Ticaret Odası, İl Özel İdaresi, Türkili Konserve, Şanver Helva ve Yaprak A.Ş&8217;nin katkıları ile katılmaktadır. Özellikle tanıtım konsepti olarak İlimizin Kültür ve Turizm Değerleri; ışıklı panolarda kendini bulurken, kültür kenti Bartın&8217;ı keşfedin, sular kenti Bartın&8217;ı keşfedin, güneşin tutulduğu güzel Çeşm-i Cihan Amasra, mitolojiden gezginlere Bartın, Parthenios&8217;tan günümüze sular ilahesi Bartın&8217;ı tanıyın yazılı ışıklı panolar dikkati çekiyor.


20 bin broşür dağıtılacak


Stant ziyaretçileri, turizm profesyonelleri standımıza büyük ilgi gösteriyor. Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile hazırlanan 20 bin adet değişik broşür büyük ilgi görüyor. Turizm Acenteleri standımıza büyük ilgi gösteriyor. Ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş: merkezi İzmir&8217;de olan ve uydudan dünyaya yayın yapan Yeni Asır TV&8217;de sabah programını sunan Engin Tatlıbal&8217;ın konuğu olarak canlı yayına katılmıştır. Görsel Tanıtıcı görüntüler ile zenginleştirilen bir programda İlimizi tanıtan bir söyleşiden bulunulmuştur.


Günay Bartın standını gezdi


Ayrıca TRT&8217;nin turizm kanalı ve yine uydudan yayın yapan Kanal 3 TV, Bartın Standında İl Müdürü Mehmet Altaş ile söyleşide bulunmuş görsel çekim yapmıştır. Bartın Standını Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ziyaret etmiştir. Bakanımız, İl Müdürü Mehmet Altaş&8217;tan brifing almıştır. Sayın Bakana İl Müdürü Altaş tarafından minyatür Amasra tablosu hediye edilmiştir. Bartın standında ayrıca stant ziyaretçilerine: Bartın Belediyesi tarafından hazırlatılan Bartın Baklavası, Yaprak Sarma, Kumluca Belediyesi tarafından hazırlatılan kestane. Şanver Helva ve Türkili Konserve ürünleri ikram edilmektedir.


Dört gün sürecek


İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, fuarda Bartın&8217;ın tanıtımı ile ilgili hazırlanan broşürlerle afişleri dağıttıklarını, Bartın standını ziyaret edenlere yöresel yiyeceklerden ve yöredeki işletmelerde imal edilen gıda ürünlerini ikram ettiklerini, ayrıca Bartın&8217;a özgü el emeği göz nuru el sanatlarını sergilediklerini belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş &8220;Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Konferansı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB, uluslar arası Fuar organizatörü Hannover-Messe İnternational İstanbul, İZFAŞ ve ortaklığıyla 10-13 Aralık 2009 tarihleri arasında Uluslar arası İzmir Fuar Alanında gerçekleşiyor&8221; dedi.


2010 yılına yatırım


Müdür Altaş, &8220;Her sene artan ziyaretçi sayısıyla &8216;Travel Turkey&8217; İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, ulusal ve uluslar arası turizm profesyonellerinin şekillendirecekleri görüşmeler için 2010 yılı turizm sezonu için çok önemli bir platform olacak. &8216;Travel Turkey&8217; İzmir Fuar ve Konferansı&8217;nın hosted buyer programında Türkiye&8217;nin uluslar arası profesyonel alıcılara tanıtılması yapılacak. &8220;B2B Workshop Programı&8221; sayesinde çeşitli ülkelerden seçilerek getirilen tur operatörleri havayolları, otel zincirleri ve seyahat acentalarının seçkin turizm profesyonelleri stand sahibi fuar katılımcıları ile özel oluşturulmuş bir alanda bire bir görüşme imkanı bulacak&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi